Με την απειλή ότι θα ανέβαζε ημίγυμνες φωτογραφίες της στο Facebook εκβίαζε την κοπέλα του 20χρονου, τον οποίο σκότωσε εν ψυχρώ τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης ο νεαρός καθ’ ομολογίαν δολοφόνος των Σερρών που προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο όταν λίγη ώρα μετά το έγκλημα ανέβασε φωτογραφία του στα social media κρατώντας το ματωμένο μαχαίρι. Ο 21χρονος, που απολογήθηκε την Παρασκευή ενώπιον των ανακριτικών αρχών, κρίθηκε ομόφωνα προφυλακιστέος, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και οπλοχρησία.

Η κοπέλα του θύματος, που φέρεται να είχε παλαιότερα σχέση με τον 21χρονο δράστη από το Λιβαδοχώρι Σερρών, μίλησε για τις απειλές και τα μηνύματα που δεχόταν από εκείνον, ενώ υποστήριξε ότι την απειλούσε λέγοντάς της πως θα κάνει κακό σε εκείνη και τη μικρότερη αδερφή της.

«Έλεγε ότι αν με βρει θα με σκοτώσει και εξαπέλυε κι άλλες τέτοιες απειλές για τη σωματική μου ακεραιότητα» ανέφερε και πρόσθεσε: «Βρεθήκαμε ύστερα από έντονη ψυχολογική πίεση που άσκησε σε μένα καθώς μου έστειλε κάτι φωτογραφίες μου που ήμουν ημίγυμνη λέγοντάς μου ότι εάν δεν τον συναντήσω θα τις αναρτούσε δημόσια στο Facebook».

Στην απολογία του ο 21χρονος φέρεται να αρνήθηκε ότι είχε προσχεδιάσει το φόνο, ρίχνοντας την ευθύνη στο θύμα, καθώς ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα αφού το θύμα τού επιτέθηκε πρώτο γρονθοκοπώντας τον επανειλημμένα. Στη συνέχεια διέψευσε την κοπέλα του 20χρονου:

«Ουδέποτε απείλησα ή εκβίασα την Κλειώ Ζ. ότι θα δημοσιεύσω ημίγυμνες φωτογραφίες της που είχα επιδιώκοντας δήθεν συνουσία μαζί της, ουδέποτε την ενόχλησα ήμουν διακριτικός, άλλωστε είχα συνάψει άλλη σχέση με συνομήλικη μου από την Αθήνα στην οποίαν είχα αφοσιωθεί όπου ήθελα σχεδίαζα να μεταβώ για να εργασθώ. Την διαψεύδω κατηγορηματικά».

Ο 21χρονος ισχυρίστηκε επίσης ότι αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και ζήτησε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη:

«Έχω αποπειραθεί να θέσω τέλος στην ζωή μου πριν έναν χρόνο περίπου. Αντιμετωπίζω λόγω της δύσκολης εφηβικής ηλικίας της πρόωρης διάζευξης των γονιών μου, της εγκατάλειψής μου, της στέρησης πατρικής φροντίδας, οικογενειακής στέγης, έντονα ψυχολογικά προβλήματα. Μου έχει χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή που δεν ελάμβανα».

Στη συνέχεια ζήτησε «συγγνώμη» από την οικογένεια του θύματος: «Έχω μετανιώσει, μεταμέλησα αληθινά για την πράξη μου αυτήν. Ζητώ συντετριμμένος. Συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος και εύχομαι ο Δ.Π. να ήταν ζωντανός. Να μην είχε συμβεί αυτό το κακό. Αντιλαμβάνομαι, αναλογίζομαι πλήρως και σέβομαι απόλυτα το βαρύ πένθος, την οργή τους για την άδικη απώλεια του παιδιού τους για την οποίαν ευθύνομαι εγώ. Ας με συγχωρήσει ο Θεός».

Υπενθυμίζεται ότι ο 21χρονος είχε βρεθεί στην ίδια παρέα με τον 20χρονο στην πλατεία της Άνω Καμήλας. Κάποια στιγμή άρχισαν να διαπληκτίζονται και ο 21χρονος τον χτύπησε με μαχαίρι στο θώρακα. Ο θάνατος του 20χρονου ήταν ακαριαίος.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ