Τα τελευταία λεπτά έχει σημάνει σήμα συναγερμού στην Πυροσβεστική, καθώς έχει ξεσπάσει φωτιά στην περιοχή Μαρκάτι του δήμου Λαυρεωτικής.

Ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή

Οι φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο και αυτή την ώρα επιχειρεί ισχυρή δύναμη για να θέσει υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο. Μάχη με τις φλόγες δίνουν και εναέρια μέσα, που επιχειρούν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα για την κατάσβεση επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα, ΜΕΤΠΕ, 6 Α/Φ και 4 Ε/Π. Να σημειωθεί επίσης ότι στο σημείο συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το 112
 για εκκένωση των πολιτών προς Λαύριο. Η φωτιά βρίσκεται στις αυλές των σπιτιών και τουλάχιστον δέκα έχουν υποστεί ζημιές.
5358700

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακριβής εικόνα, καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς. 

Μετά το Μαρκάτι, δόθηκε μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Συντερίνα. Συγκεκριμένα, το μήνυμα του 112 αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Συντερίνα Κερατέας, εκκενώστε τώρα προς Ανάβυσσο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».
5358723

Επιπλέον, μήνυμα εκκένωσης εστάλη για το Δημολάκι και τον Άγιο Κωνσταντίνο προς Ανάβυσσο.



«Αν περάσει η φωτιά στην κάτω πλευρά του δρόμου θα φτάσει στο Σούνιο»

«Το βόρειο μέτωπο έχει κάψει ήδη έναν τεράστιο λόφο. Δεν έχω εικόνα τι γίνεται στο νότιο μέτωπο», είπε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου.

Μεγάλος είναι ο φόβος να μην περάσει το πύρινο μέτωπο στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου, όπου υπάρχει πυκνή βλάστηση με πεύκα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σαρωνικού κ. Πέτρο Φιλίππου το μεγάλο μέτωπο είναι ανάμεσα σε Αγ. Κωνσταντίνο και Ανάβυσσο και γίνεται προσπάθεια να μην περάσει στην κάτω πλευρά του δρόμου.

«Αυτή την στιγμή το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο, φυσάει και πολύ δυνατός αέρας. Βρισκόμαστε σε ένα σημείο στο δρόμο ανάμεσα σε Αγ. Κωνσταντίνο και Ανάβυσσο και οι δυνάμεις προσπαθούν να μην περάσει η φωτιά στην κάτω πλευρά του δρόμου γιατί θα καεί όλος ο δριμός του Σουνίου. Γίνεται μια προσπάθεια να ανακοπεί σε αυτό το σημείο. Ο δρόμος Αγ. Κωνσταντίνου – Αναβύσσου είναι κλειστός. Έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση, αλλά η φωτιά δεν μπορεί να ελεγχθεί λόγω του ισχυρού αέρα. Αν περάσει η φωτιά από τον δρόμο θα φτάσει στο Σούνιο. Δασικές εκτάσεις έχουν καεί πολλές», ανέφερε στο MEGA o δήμαρχος.

«Κύριος στόχος μας είναι να μην απλωθεί η φωτιά προς τον εθνικό δρυμό Σουνίου», ανέφερε από τη μεριά του ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης. Όπως είπε, οι άνεμοι είναι εξαιρετικά ισχυροί.

Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.



Διεκόπη η κυκλοφορία

Η Τροχαία λόγω της κατάστασης έχει προχωρήσει σε διακοπές κυκλοφορίας και στην περιοχή της Κερατέας.

Συγκεκριμένα διακοπή κυκλοφορίας ισχύει για:

- Παλαιά λεωφόρος Κερατέας – Λαυρίου από γέφυρα Αδάμ
- Λεωφόρος Λαυρίου – Καμαρίζης από περιοχή εργατικών κατοικιών προς οικισμό Αγίου Κωνσταντίνου
- Λεωφόρος Λαυρίου – Καμαρίζης από οικισμό Συντερίνα προς οικισμό Αγίου Κωνστατνίου
- Λεωφόρος Λαυρίου και Παλαιά Λεωφόρος Λαυρίου.
Εικόνες από τον ανεφοδιασμό των ελικοπτέρων στον κόλπο του Σαρωνικού:
236523236_1280752242385930_4751846712186114344_n
237697688_408364720623540_7541235046289722363_n