Σχεδιο_χωρις_τιτλο__59_
Ελλάδα

Συγκινεί Έλληνας πυροσβέστης που δίνει την ελληνική σημαία σε Ρουμάνο συνάδελφό του - «Στην προσφέρω με όλη μου την καρδιά»

Συγκινεί η κίνηση ενός Έλληνα πυροσβέστη που προσέφερε την ελληνική σημαία σε Ρουμάνο συνάελφό τπυ ως ένδειξη ευχαριστίας

Συνεχίζεται για 9η μέρα η μάχη των πυροσβεστών με τη φωτιά στην Εύβοια , όπου επιχειρούν Ρουμάνοι, Σέρβοι και Έλληνες πυροσβέστεςΣυγκεκριμένα, επειδή η μάχη με τις φλόγες αποδείχτηκε άνιση, ήρθαν πυροσβστικές ενισχύσεις από το εξωτερικό.

Μάλιστα, το υπουργείο Εσωτερικών της Ρουμανίας ανήρτησε στο Facebook μια όμορφη ιστορία, στην οποία πρωταγωνιστούν ένας Έλληνας και ένας Ρουμάνος πυροσβέστης.

Η συγκινητική ιστορία μεταξύ δύο πυροσβεστών

Ο Σπύρος από την Ελλάδα και ο Φλορίν από τη Ρουμανία έδωσαν μαζί μια σκληρή μάχη, για να σβήσουν τη φωτιά που κατέκαψε τα πάντα στο διάβα της.

Σύμφωνα με το Βουκουρέστι, μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, ο Σπύρος είπε στον Φλορίν πως ήταν τιμή του να συνεργαστεί μαζί του και τον ευχαρίστησε εκ μέρους των Ελλήνων συναδέλφων του.

Ο Ρουμάνος πυροσβέστης έσπευσε να προσθέσει πως ελπίζει να ξαναβρεθεί με τους συναδέλφους του από την Ελλάδα, αλλά «σε πιο χαρούμενες καταστάσεις, όχι έτσι».

Τότε, χτύπησε το τηλέφωνο του Φλορίν, και ζήτησε συγγνώμη από τον Σπύρο μιας και τον καλούσε ο γιος του και εκείνος ήθελε να τον διαβεβαιώσει πως είναι καλά.

«Σου προσφέρω τη σημαία με όλη μου την καρδιά»

Μόλις το έκλεισε, ακολούθησε ο εξής συγκινητικός διάλογος:

  • Σπύρος: Έχεις παιδί;

  • Φλορίν: Έχω δυο, ένα 6χρονο αγόρι και μια 3χρονη κόρη.

  • Σπύρος: Και ήρθες στην Ελλάδα να μας βοηθήσεις να σβήσουμε τις φωτιές; Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο για σένα, να είσαι εδώ και να σκέφτεσαι την οικογένειά σου.

  • Φλορίν: Δύσκολο; Για εσένα είναι πιο δύσκολο αυτό που συμβαίνει τώρα. Αυτό που έχει σημασία είναι να σβήσουμε αυτές τις φωτιές.
Ο Σπύρος τότε συγκινήθηκε και τελικά του έδωσε μια ελληνική σημαία, λέγοντάς του: «Στην προσφέρω με όλη μου την καρδιά, γιατί έχετε κερδίσει τις καρδιές μας. Να το πεις αυτό και στα παιδιά σου, σε παρακαλώ».