Η φυλακή Τριπόλεως θα έχει από εδώ και στο εξής ένα καλλιτεχνικό ενδιαφέρον το οποίο ενδεχομένως να συμπεριλάβει τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης από διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου ετοιμάζεται να γίνει σκηνοθέτης και «εμψυχωτής» μιας ομάδας κρατουμένων ηθοποιών στις φυλακές Τριπόλεως. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να ανεβάσει στις φυλακές παράσταση με κωμικό περιεχόμενο, στην οποία δεν αποκλείεται να συνυπάρξει πίσω από τα κάγκελα με τον Πέτρο Φιλιππίδη που έτσι κι αλλιώς τους χωρίζει πλέον ένα κρεβάτι.

Ο Λιγνάδης έχει ουσιαστικά αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγκρότηση κι εκπαίδευση θεατρικής ομάδας αποτελούμενης από κρατούμενους. Όπως συμβαίνει σε πολλές φυλακές, και προκειμένου να «ξεσκάνε» οι κρατούμενοι, στην Τρίπολη υλοποιούνται σειρά δράσεων δημιουργικής απασχόλησης. Τις τελευταίες εβδομάδες, με παρότρυνση του Λιγνάδη, δημιουργήθηκε η μικρή θεατρική ομάδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θεατρικό έργο που ετοιμάζεται θα σηκώσει αυλαία τους επόμενους μήνες. Με καλεσμένους συγγενείς των κρατουμένων και σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Ανεβάζουν κωμωδία 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο θεατρικό, που πιθανότατα θα είναι κωμωδία, θα πάρει μέρος ο Πέτρος Φιλιππίδης, αν και πιστεύει ότι μέχρι να ανέβει η παράσταση πιθανότατα θα έχει αποφυλακιστεί. Παρόλα αυτά θα συμμετάσχει γιατί είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την υποδοχή που είχε, αλλά και γιατί βρίσκεται με τον Δημήτρη Λιγνάδη με τον οποίο έχουν κοινά ενδιαφέροντα κι αν αποδεχθεί και το ρόλο στο θεατρικό, τότε θα έχει ενσωματωθεί πλήρως στην καθημερινότητα της φυλακής. Θα κάνει πρόβες υπό τις οδηγίες του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού και θα αναλογίζονται πώς από την Επίδαυρο και τα μεγαλύτερα θέατρα έφτασαν να παίζουν θεατρική παράσταση πίσω από της φυλακής τα σίδερα.

Όσον αφορά την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, τη Δευτέρα με ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας διέψευσε ότι κατέθεσε προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης του σκηνοθέτη, επισημαίνοντας πως είναι πάγια τακτική του γραφείου του να μην προσφεύγει.

«Ουδέποτε κατατέθηκε προσφυγή κατά του εντάλματος προφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του και προσθέτει πως ως συνήγορος του κατηγορούμενου σκηνοθέτη εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει αίτηση αντικαταστάσεως προσωρινής κρατήσεως του Δημήτρη Λιγνάδη μετά το πέρας των δικαστικών διακοπών «και όχι προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κρατήσεως, ως αναληθώς διεδόθη».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time