Ένας 46χρονος Έλληνας που καταζητείτο για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και έπειτα από ληστεία σε τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης καταζητούνταν από το 2019, όταν και η ΕΛΑΣ είχε καταφέρει να συλλάβει δύο εκ των φερόμενων συνεργών του στην τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 46χρονος συνελήφθη λίγο από τη διάπραξη ένοπλης ληστείας με τη απειλή καλάσνικοφ σε υποκατάστημα της Alpha Bank στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που τον αναζητούσαν μετά τη ληστεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ίχνη του είχαν ήδη εντοπιστεί από την Αντιτρομοκρατική, η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα και παρέλαβε τον συλληφθέντα, ο οποίος αυτή την ώρα ανακρίνεται.


Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης πριν από περίπου 1,5 χρόνο, όταν συνελήφθησαν δύο άλλα μέλη της οργάνωσης μετά τον εντοπισμό γιάφκας στον Χολαργό.

Ο ίδιος είχε καταφέρει να διαφύγει αν και τραυματισμένος, καθώς φέρεται ότι συμμετείχε σε ένοπλη σημεία τον Οκτώβριο του 2019 σε κατάστημα ΟΠΑΠ στον Χολαργό κατά την οποία αυτοτραυματίστηκε στο πόδι κατά λάθος με καλάσνικοφ.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ήδη κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής που θα τον μεταφέρει στην Αθήνα. Παράλληλα διενεργούνται έρευνες στο σπίτι που διένεμε καθώς και για να διαπιστωθούν οι επαφές του.

Οι επιθέσεις της οργάνωσης

Η πρώτη επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» σημειώθηκε στις 25 Μαΐου 2014. Τότε τα μέλη της οργάνωσης είχαν επιτεθεί με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Δύο χρόνια αργότερα, στις 31 Ιουλίου 2016 πραγματοποίησαν μία ακόμα επίθεση με καλάσνικοφ, αυτή τη φορά στην πρεσβεία του Μεξικού, στην πλατεία Κολωνακίου.

Στις 10 Νοεμβρίου 2016 η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» επιτέθηκε με χειροβομβίδα εναντίον της Γαλλικής Πρεσβείας στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, κατά την οποία τραυματίσθηκε ελαφρά ένας ειδικός φρουρός.

Στις 10 Ιανουαρίου 2017 σημειώνεται η τρίτη κατά σειρά επίθεση με καλάσνικοφ, αυτή τη φορά εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία τραυματίσθηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, ενώ τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ήταν ξανά ο στόχος της οργάνωσης στις 6 Νοεμβρίου 2017.