Στο λιμάνι της βόρειας Εύβοιας, στο Πευκί έχουν βρεθεί οι κάτοικοι που έχουν εκκενώσει τις κοντινές πυρόπληκτες περιοχές. Στο σημείο βρίσκονται πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, σκάφη του Λιμενικού καθώς και ferry boat για την άμεση απομάκρυνση των πολιτών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννης Κοτζιάς, «γίνεται επιχείρηση μεταφοράς προς τα Λουτρά Αιδηψού».

«Εικόνες ξεριζωμού»

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «άμεσα θα μεταφερθούν εκεί 200 δημότες, με προτεραιότητα στους ηλικιωμένους και όσους έχουν προβλήματα υγείας».  Παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι «εξασφαλίζουμε καταλύματα, για να παραμείνουν όσο χρειαστεί. Βλέπουμε εικόνες ξεριζωμού. Είναι δραματικές οι στιγμές».    

Πολλά σπίτι κάηκαν

Στις Γούβες, στο Αγριοβότανο, στη Μονοκαρυά και στο Πευκί φαίνεται πως ο μεγάλος κίνδυνος έχει απομακρυνθεί για την ώρα, ωστόσο ήδη έχουν καεί πολλά σπίτια.

Αναζωπυρώσεις έχουν σημειωθεί στην Αγία Άννα, στα Βασιλικά, στο Ψαροπούλι, στον Άγιο Νικόλαο, και στους οικισμούς Κερασοχώρι, Μηλιές, Κρυονερίτης και Αγδίνες. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις επεμβαίνουν άμεσα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.