Δραματικές ώρες συνεχίζουν να ζουν οι κάτοικοι της Εύβοιας, καθώς η πυρκαγιά καίει για έκτη ημέρα, έχοντας καταστρέψει τα πάντα. Η ορατότητα είναι μηδενική, με την φωτιά πια να πλησιάζει κατοικημένες περιοχές και τους κατοίκους να εγκαταλείπουν την περιοχή με φέρυ μποτ που έχουν επιστρατευτεί για να μετακινηθούν.

Το μεγάλο πύρινο μέτωπο που κατακαίει το νησί είναι σε εξέλιξη με την μάχη πυροσβεστικής και κατοίκων να έχει επικεντρωθεί στη Γερακιού. Και όλα αυτά την ώρα που πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεκίνησε νέα φωτιά στην εκκλησία του χωριού.

Ωστόσο οι προσπάθειες των λιγοστών κατοίκων που έχουν μείνει στο χωριό δυσχεραίνονται καθώς δεν υπάρχει ρεύμα και νερό. Παράλληλα απευθύνουν έκκληση να σπεύσουν στην περιοχή πυροβεστικές δυνάμεις. Την ίδια ώρα το μέτωπο που νωρίτερα κατέστρεψε σπίτια και περιουσίες στο Πευκί πλέον κινείται προς το Ασμήνι.

Σημειώνεται πως το μέτωπο από τη Γαλατσώνα, που έκαψε σπίτια, ακολουθεί τη δική του κατεύθυνση προς το ΧΥΤΑ της Ιστιαίας, καθώς οι άνεμοι που πνέουν αυτή τη στιγμή εκεί οδηγούν τις φλόγες.

Σε ό,τι αφορά την Ιστιαία, το μέτωπο απέχει αρκετά, ωστόσο η μάχη που δίνεται στα χωριά Καματριάδες και Γαλατσάδες είναι μεγάλη.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή από τη Μονοκαρυά μέχρι την Ιστιαία βρίσκεται το χωριό Ταξιάρχες. Πρόκειται για μια περιοχή που είναι μία από τα μεγαλύτερα σημεία παραγωγής σύκων στη χώρα και οι κάτοικοι έχουν προετοιμαστεί για να αποφύγουν την καταστροφή. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, δεν δημιούργησαν μόνο ζώνες πυροπροστασίας, αλλά έχουν καθαρίσει και τα περιβόλια τους.

Τεράστιες γλώσσες φωτιάς ξεπηδούν και σε άλλες περιοχές της Εύβοιας, ακόμη και σε χωριά που οι κάτοικοι νόμιζαν ότι κατάφεραν να σώσουν. Πανικός έχει προκληθεί από την νέα αναζωπύρωση στις Γούβες, ενώ πολλά και επικίνδυνα είναι και τα μέτωπα στο Αρτεμίσιο προμηνύοντας άλλη μια δραματική νύχτα.

Οι καταγγελίες των κατοίκων για ελλιπή βοήθεια από τον κρατικό μηχανισμό συνεχίζονται για έκτη ημέρα, με τις προσπάθειες τόσο των ίδιων όσο και των δυνάμεων της πυροσβεστικής να αντιμετωπίσουν την φωτιά να δυσχεραίνεται από τις διακοπές νερού.