Εντολή εκκένωσης του Γυθείου έχουν δώσει οι αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς η φωτιά στην Ανατολική Μάνη καίει ανεξέλεγκτα. Ακόμη έχει δοθεί εντολή εκκένωσης και για το Βαθύ και για το Μαυροβούνι.

Παράλληλα, έχει ειδοποιηθεί το τοπικό Λιμεναρχείο να βρίσκεται σε ετοιμότητα για την περίπτωση που χρειαστεί να μεταφερθούν κάτοικοι από θαλάσσης σε ασφαλή σημεία.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρουν βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού δέκα ατόμων από την παραλία Βαθύ Γυθείου, με σκάφος του Λιμενικού να έχει αναλάβει να τους οδηγήσει σε ασφαλές σημείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά έχουν εκκενωθεί περίπου 15 οικισμοί.



Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας: Πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση

«Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά σε περιοχές του Δήμου της Ανατολικής Μάνης», ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης.

Όπως εξήγησε, «το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο και έχει κλείσει ο περιφερειακός δρόμος Μαυροβουνίου- Γυθείου, στο ύψος του Μαυροβουνίου», ενώ, σύμφωνα με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, έχουν εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους περισσότερες από 10 κοινότητες.



Σχετικά με την αντιμετώπιση της φωτιάς, ο Θεόδωρος Βερούτης είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «εκτός από τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, η Περιφέρεια και ο Δήμος έχουν διαθέσει υδροφόρες και μηχανήματα έργου».

Επίσης, είπε ότι «δημιουργήσαμε αντιπυρικές ζώνες στον κόμβο του Μαυροβουνίου και έχουμε καθαρίσει χωράφια».