Εκτός ελέγχου εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά στην Ανω Μεσσηνία, η οποία νωρίτερα πέρασε μέσα από το Καρνάσι, στο οποίο έκαψε σπίτια.

Συνολικά έχουν εκκενωθεί εννέα οικισμοί και συγκεκριμένα: Καρνάσι, Παραπούγκι, Δεσύλλα, Βράχος, Μοναστηράκι, Αγιοι Θεόδωροι, Ανω Μέλπεια, Κάτω Μέλπεια, αλλά και το Διαβολίτσι, με τους κατοίκους να έχουν μετακινηθεί κατά κύριο λόγο σε Μελιγαλά, Ζευγολατιό και Κεντρικό.
Tο πύρινο μέτωπο πήρε πολύ άσχημη τροπή, με τις φλόγες να μπαίνουν στο Καρνάσι, όπου σπίτια τυλίχτηκαν στις φλόγες, ενώ ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση έκαναν οι άνεμοι, οι οποίοι έχουν ενταθεί και καθιστούν πολύ δύσκολο το πυροσβεστικό έργο.
CN1A0925
CN1A1015

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα eleftheriaonline.gr, υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην περιοχή, διότι παρά τις προσπάθειες εκκένωσης, υπάρχουν πληροφορίες για κατοίκους που δεν έχουν απομακρυνθεί. Μάλιστα, τα πράγματα θα γίνονται όλο και πιο δύσκολα, με το φως του ήλιου να φεύγει σταδιακά.

Δυο νέες εστίες φωτιάς στη Μεσσηνία

«Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση με τις φωτιές στη Μεσσηνία», ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης, Στάθης Αναστασόπουλος, αφού, όπως είπε, «αργά το απόγευμα εκδηλώθηκαν δύο νέες φωτιές, στις περιοχές Μουζάκι και Άνθεια».

Σχετικά με τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στη Μέλπεια, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «τις μεσημβρινές ώρες το πύρινο μέτωπο κινήθηκε ανατολικά και έφθασε στην κοινότητα Καρνάσι».
CN1A1059
CN1A1146

Όπως προσέθεσε, «η φωτιά πέρασε μέσα από την κοινότητα, προκαλώντας ζημιές, αλλά ήταν καταλυτική η επέμβαση ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου που πραγματοποιούσε συνεχείς ρίψεις, αφού εφοδιαζόταν πολύ γρήγορα με νερό».