Μάχη με το χρόνο και τις συνεχείς αναζωπυρώσεις δίνουν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις σε τρία μεγάλα πύρινα μέτωπα -βόρεια Εύβοια, Αρχαία Ολυμπία και Μεσσηνία- όπου οι φλόγες μαίνονται ανεξέλεγκτες.
Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πιο σημαντική αναζωπύρωση είναι προς το Ολυμπιακό χωριό γι' αυτό και εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Ιπποκρατείου Πολιτείας και της Δροσοπηγής.

Την ίδια ώρα, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν πέσει και πάνω στα βασιλικά κτήματα όπου απειλούνται οι βασιλικοί τάφοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά έχει εισβάλλει στο εσωτερικό του κτήματος Τατοϊου και βρίσκεται δίπλα στο βασιλικό κοιμητήριο και μια ανάσα από τα ειδικά κοντέινερς όπου φυλάσσονται τα περίπου 100.000 πολύτιμα αντικείμενα.


Στο Τατόι εκτάκτως ο Μητσοτάκης

Γύρω στις 6 το απόγευμα μετέβησαν στο σημείο, απευθείας από την Αρχαία Ολυμπία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της φωτιάς που απειλεί τα βασιλικά κτήματα, αλλά και την Ιπποκράτειο Πολιτεία, το Κρυονέρι και τη Δροσοπηγή.