Το πρώτο του επισκεπτήριο στις φυλακές Τρίπολης, όπου κρατείται εδώ και μία εβδομάδα, δέχθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης. Την Παρασκευή για ελάχιστα λεπτά και τη Δευτέρα για περισσότερο ο ηθοποιός δέχθηκε την πρώτη του επίσκεψη από τη σύζυγό του, Ελπίδα Νίνου. Η συνάντηση του ζευγαριού έγινε σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα.

Το πρόσωπο που θέλησε να δει ο ηθοποιός μόλις μεταφέρθηκε στο θάλαμο όπου θα κρατείται με τον Δημήτρη Λιγνάδη είναι η γυναίκα του.

Ιδιαίτερα φορτισμένο το κλίμα

Την Παρασκευή τον είδε για λίγα λεπτά όπου του πήγε και κάποια πράγματα. Τη Δευτέρα ήταν το κανονικό επισκεπτήριο. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο, με τον Πέτρο Φιλιππίδη αμίλητο να κοιτά στα μάτια τη γυναίκα του και εκείνη να προσπαθεί να του δώσει κουράγιο, αλλά και την υπόσχεση ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να βγει από τη φυλακή. Του υποσχέθηκε ότι θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους δικηγόρους του και πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να αποφυλακιστεί το συντομότερο δυνατό.

Ήδη οι δικηγόροι του έχουν προσφύγει κατά του εντάλματος προσωρινής του κράτησης, ενώ η όλη διαδικασία μέχρι και την τελική απόφαση μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο μήνες. Ο ηθοποιός αυτό που ζήτησε από τη σύζυγό του είναι να βρίσκεται κοντά στο παιδί. Εκείνη του είπε να κάνει κουράγιο και πως θα πηγαίνει στην Τρίπολη όσο πιο συχνά μπορεί για να τον βλέπει. Τα λόγια της συζύγου του του έδωσαν κουράγιο και ένιωσε ότι δεν είναι μόνος.

Εξακολουθεί να στέκεται στο πλευρά του

Η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου, και ο γιος τους, Δημήτρης, είναι τα μόνα πρόσωπα που έχουν στηρίξει τον Φιλιππίδη όλη αυτή την περίοδο, από τότε που αποκαλύφθηκαν οι καταγγελίες εις βάρος του. Παρά το γεγονός ότι ο ηθοποιός φέρεται να εξανάγκαζε άλλες γυναίκες να έρθουν σε επαφή μαζί του, η Ελπίδα Νίνου εξακολουθεί να στέκεται στο πλευρό του όλους αυτούς τους μήνες και κατέθεσε μάλιστα και ως μάρτυρας υπεράσπισης στην υπόθεση. Και στην πρόσφατη απολογία του στον ανακριτή η σύζυγός του ήταν «βράχος» δίπλα του και μάλιστα κατέρρευσε στο άκουσμα της απόφασης για την προφυλάκισή του, ξεσπώντας σε λυγμούς: «Μέχρι τέλους μαζί. Θα πεθάνουμε μαζί!».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει ότι βρίσκεται στη φυλακή. Μάλιστα είχε ζητήσει πριν από μήνες από την Ελπίδα σε περίπτωση προφυλάκισής του να μείνουν μακριά του αυτή και ο γιος τους. Κάτι που η Ελπίδα δεν δέχεται. «Μέχρι τέλους μαζί. Θα πεθάνουμε μαζί!» ήταν τα λόγια της μετά την απόφαση για την προφυλάκισή του.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time