Δύσκολη παραμένει η κατάσταση με τη φωτιά στη Λίμνη Ευβοίας, με τους κατοίκους να περνούν μια εφιαλτική νύχτα.

Όλη τη νύχτα πυροσβέστες και χωματουργικά μηχανήματα έδιναν μάχες για να συγκρατήσουν τις φλόγες, καθώς τα μέτωπα της φωτιάς συνεχώς άλλαζαν και αυξάνονταν.

Αυτή την ώρα και εν αναμονή της άφιξης των εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων, συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο στο δημαρχείο της Λίμνης, στην Εύβοια, στο οποίο συμμετέχουν, εκτός από τους επιτελείς της Πυροσβεστικής, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, και ο δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο αναμένονται στην περιοχή της φωτιάς, ωστόσο ο καπνός και η έλλειψη ορατότητας ακόμη δεν επιτρέπουν στους χειριστές να εκτελέσουν πτήσεις πάνω από τα καμένα.

Βίντεο – σοκ 

Την ίδια ώρα σοκ προκαλούν τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τη μάχη που έδωσαν χθες πυροσβέστες και κάτοικοι στα χωριά της Βόρειας Εύβοιας.

«Θα καούν όλα τα σπίτια, ελάτε τώρα!», λέει στην Πυροσβεστική ένας κάτοικος, ενώ οι φλόγες αρχικά βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από παρακείμενο βενζινάδικο και πιο αργά «γλείφουν» τα σπίτια.

Δείτε το βίντεο: