«Είπαμε ότι πριν ξεκινήσουν τις διακοπές ας πάνε να εμβολιαστούν και μετά να πάνε διακοπές», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο», η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Μερικοί λένε ‘’να γυρίσουμε από διακοπές και να πάμε’’, δεν είναι έτσι τα πράγματα πρέπει να κατανοήσει ο κόσμος ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι δύσκολη μετάλλαξη», υπογράμμισε η κ. Παγώνη.

«Τα κρούσματα θα είναι πολλά, ήδη είναι πολλά τώρα και ευτυχώς που υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που έχει εμβολιαστεί και ισορροπούμε την κατάσταση όμως εμάς μας ενδιαφέρει να φτιάξουμε τείχος ανοσίας γιατί αν δεν το φτιάξουμε δεν θα καταφέρουμε αυτά που θέλουμε και αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε όλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δυστυχώς όμως δεν έχει γίνει κατανοητό, ο κόσμος πάει στα νησιά, δεν φοράει μάσκες, δεν τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας ειδικά στα νησιά δεν υπάρχει μάσκα, δεν υπάρχει απόσταση. Τουλάχιστον να φορέσουνε μια μάσκα στους εξωτερικούς χώρους που ο ένας είναι πάνω στον άλλο», επισήμανε η ίδια.

Αναφερόμενη στην τρίτη δόση του εμβολίου, η κ. Παγώνη σημείωσε: «Θα αποφανθεί η Επιτροπή εμβολιασμού, θα πει πότε πρέπει να γίνει και σε ποιες ομάδες πρώτα πρέπει να γίνει αλλά να διευκρινίσουμε ότι θα ξεκινήσουμε με αυτούς που έχουν εμβολιαστεί τον Ιανουάριο. Αυτοί είναι οι ηλικιωμένοι και οι υγειονομικοί. Αυτό θα αποφασιστεί εντός των ημερών».

«Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα εμβόλια, να πάει να εμβολιαστεί ο κόσμος για να είναι ασφαλείς. Να μπούμε σε ένα χειμώνα διαφορετικό, σε ένα Φθινόπωρο διαφορετικό, να πανε τα παιδιά στα σχολεία, οι φοιτητές στα πανεπιστήμια, να είναι η ζωή μας κανονική. Αυτό πρέπει να καταλάβουμε», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.