Με τις εναέριες ρίψεις νερού να έχουν σταματήσει μετά τη δύση του ηλίου, μία δύσκολη νύχτα περιμένει τόσο τους κατοίκους όσο και τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής στη βόρεια Αττική καθώς η πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη και τις Αδάμες μαίνεται. 

Η φωτιά σε συνδυασμό με τις ακραίες θερμοκρασίες στην περιοχή έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη καταστροφή τόσο στο δάσος όσο και σε σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα.

Η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη ουσιαστικά διέσχισε την πόλη φτάνοντας μέχρι την πλατεία. Στο συγκεκριμένο σημείο κατάφεραν να την αναχαιτίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά τα μέτωπα εξακολουθούν να είναι επικίνδυνα καθώς οι φλόγες πλησίασαν μέχρι το Ολυμπιακό χωριό και τους Θρακομακεδόνες, ενώ οι πυροσβέστες δημιούργησαν «ζώνη» και εντός του στρατοπέδου του Τατοΐου για να εμποδίσουν τα μέτωπα να πλησιάσουν.



Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για τις ζημιές που έχουν προκληθεί.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος προκειμένου να γίνει αποτίμηση για όλες τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα και τη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Στο νοσοκομείο έξι πολίτες και ένας πυροσβέστης με αναπνευστικά

Έξι πολίτες με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα έχουν ήδη διακομισθεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Αθήνας «Σισμανόγλειο», καθώς και ένας πυροσβέστης, με δύσπνοια στο 251 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, σύμφωνα με όσα αναφέρει στα parapolitika.gr ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου.



Στο Κέντρο Επιχειρήσεων Μητσοτάκης 

Νωρίτερα μετέβη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στο Χαλάνδρι για να έχει πλήρη εικόνα της πυρκαγιας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Όλα τα διαθέσιμα μέσα και οι δυνάμεις έχουν ριχτεί στη μάχη στα πολλαπλά μέτωπα. Ο Πρωθυπουργός ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη των πυρκαγιών. Αυτές τις δύσκολες ώρες προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.