Απαισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας στη χώρα εμφανίστηκε ο Συντονιστής Διευθυντής Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, ενώ έκανε λόγο για μακροχρόνιες συνέπειες του κοροναϊού.

«Η σύγκρουση του ανορθολογισμού με την επιστήμη, θα έχει τραγικά αποτελέσματα. Η άρνηση συμμόρφωσης σε βασικούς κανόνες όπως ο εμβολιασμός, θα μας οδηγήσει σε έκρηξη του τέταρτου κύματος με ανυπολόγιστες συνέπειες. Έχουμε μια υπερμεταδοτική μετάλλαξη», δήλωσε ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στο «MEGA».

«Μεγάλη ανησυχία. Υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού. Υπάρχει ρήγμα στο τείχος της ανοσίας που μας ανησυχεί πολύ. Για να μη κλείσουμε πάλι με οριζόντια μέτρα θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ. Δεν τελειώσαμε με τον κοροναϊό, τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Το τέταρτο κύμα, με τη ρωγμή των ανεμβολίαστων, θα προσβάλλει πάρα πολύ», πρόσθεσε.

Τι είπε για ανεμβολίαστη 58χρονη

Ο κ. Καπραβέλος μίλησε για μια ανεμβολίαστη 58χρονη που δεν ήθελε να διασωληνωθεί.

«Ήδη διασωληνώθηκε 58χρονη ανεμβολίαστη ασθενής. Ο γιός της νοσηλεέυεται σε άλλο νοσοκομείο. Είδαμε και πάθαμε να πείσουμε την ασθενή να διασωληνωθεί. Δεν ήθελε. Είτε από φόβο είτε γιατί δεν είχε εμπιστοσύνη. 3-4 προσπαθούσαμε να την πείσουμε. Και δεν ήταν το μοναδικό ανάλογο περιστατικό. Δεν πίστευε την τραγική εξέλιξη. ‘’Δεν θέλω τη διασωλήνωση, δεν θέλω τη διασωλήνωση’’ έλεγε», ανέφερε.

«Οι ανεμβολίαστοι που νοσούν, νοσηλεύονται, μετά πείθονται. Όμως το θέμα είναι να μη φτάσουμε εκεί. Δηλαδή πρέπει ο καθένας να έχει ένα θύμα στην οικογένειά του για να καταλάβει τη σημασία του εμβολιασμού» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ο ιός προσβάλλει όλα τα όργανα

Τέλος, ο κ. Καπραβέλος, τόνισε ότι ο κοροναϊός προσβάλλει όλα τα όργανα και ότι οι συνέπειές του είναι μακροχρόνιες.

«Ασθενείς μετά το δεύτερο κύμα ή από το τρίτο κύμα της άνοιξης ακόμα δεν έχουν συνέλθει. Υπολογίσαμε δεκάδες συμπτώματα μακροχρόνιας συνέπειας. Η μνήμη τους εξασθενεί, η καρδιά τους προσβάλλεται. Ο κοροναϊός προσβάλει όλα τα όργανα», επεσήμανε ο κ. Καπραβέλος.