thalassa_covid
Ελλάδα

Tζανάκης για Τουρισμό: Οι επιχειρηματίες να επιβάλλουν στο προσωπικό που θα προσλαμβάνουν να είναι εμβολιασμένο (Βίντεο)

Οι επιχειρηματίες κάλλιστα με βάση το εργατικό δίκαιο μπορούν να βάλουν προϋποθέσεις στις προσλήψεις

Την αναγκαιότητα εμβολιασμού , ειδικά στον κλάδο του τουρισμού, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, προτείνοντας, μάλιστα, να θέτουν οι επιχειρηματίες ως προϋπόθεση πρόσληψης τον εμβολιασμό.

Όπως εκτίμησε ο κ. Τζανάκης, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», αρκετοί από τους εργαζόμενους στον τουρισμό φοβούνται ή αμελούν να πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό τους, με αποτέλεσμα σημαντικό μέρος των συρροών να προέρχεται δυστυχώς από αυτούς.

«Αυτό θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να μην επαναληφθεί ή να διορθωθεί τα επόμενα χρόνια με το καλό, εάν η πανδημία δεν μας αφήσει», είπε και πρόσθεσε πως «Θα πρέπει κατά την γνώμη μου στον τουρισμό, κι οι επιχειρηματίες ιδιαιτέρως, να επιβάλλουν στο προσωπικό που θα προσλαμβάνουν, να είναι εμβολιασμένο».

«Οι επιχειρηματίες κάλλιστα με βάση το εργατικό δίκαιο μπορούν να βάλουν προϋποθέσεις στις προσλήψεις. Επομένως να είναι ένα επιπλέον κίνητρο αυτό, ότι δεν μπορείς να προσλαμβάνεσαι σε καλές δουλειές ή όπου νομίζεις εξαιτίας του ότι δεν είσαι εμβολιασμένος», συνόψισε.

Προς το ευμενές σενάριο

Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στην χώρα, ο κ. Τζανάκης υπενθύμισε πως βάσει των μοντέλων για την πορεία της πανδημίας, είχε εκτιμηθεί πως εντός Ιουλίου θα «αγγίζαμε» τα 3.000 και πλέον κρούσματα, υπολογίζοντας, όμως, ότι πια πορευόμαστε προς το ευμενές σενάριο του μοντέλου, το οποίο δείχνει περίπου 3.500 κινητό μέσο όρο γύρω στον Δεκαπενταύγουστο.


Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα