Τα εγκαίνια δύο συγκροτημάτων ξενώνων της Φρουράς Αθηνών στο Στρατόπεδο «Ιλάρχου Νικολάου Βαρύτη» πραγματοποιήθηκαν από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο, Χαράλαμπο Λαλούση.



Πιο συγκεκριμένα, και όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΣ, παραδόθηκαν προς χρήση 21 διαμερίσματα ξενώνων, εκ των οποίων το ένα με δυνατότητα φιλοξενίας ΑΜεΑ. Τα διαμερίσματα αυτά προέκυψαν από την πλήρη ανακαίνιση παλαιοτέρων κτηριακών εγκαταστάσεων που υπήρχαν στο Στρατόπεδο για άλλες χρήσεις.



«Οι νέοι ξενώνες ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες οικιστικές απαιτήσεις και παρέχουν άριστες συνθήκες διαμονής για το στρατιωτικό προσωπικό και τις οικογένειές του» επισημαίνεται από το ΓΕΣ για να προσθέσουμε εμείς ότι οι ξενώνες αυτοί θα χρησιμοποιούνται από στελέχη του Κλάδου, τα οποία μετατίθενται από άλλα μέρη της Ελλάδος στην Αθήνα για σύντομο χρονικό διάστημα, για παράδειγμα να περάσουν κάποιο σχολείο ή σχολή, είτε από στελέχη που είναι περαστικά από Αθήνα και θα πρέπει να διανυκτερεύσουν για μία μέρα κλπ.





Στην τελετή εγκαινίων, εκτός του Αρχηγού, παρέστησαν επίσης ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού – Διοικητής Δόγματος και Εκπαιδεύσεως (ΓΕΠΣ-ΔΙΔΟΕ) Αντιστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης, ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοικήσεως Υποστηρίξεως Στρατού (ΑΣΔΥΣ) Αντιστράτηγος Λεωνίδας Κακαβάς και ο Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης.