Στις φυλακές Τριπόλεως οδηγήθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης ύστερα από την απόφαση προφυλάκισής του από την 15η τακτική ανακρίτρια. Ειδικότερα, ο ηθοποιός, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, έφτασε στην Τρίπολη και υποβλήθηκε σε θερμομέτρηση.


Οι συγκρατούμενοί του στις φυλακές

Στη φυλακή Τρίπολης, όπως και σε αυτή των Γρεβενών, κρατούνται άτομα που έχουν κατηγορηθεί ή καταδικασθεί για σεξουαλικά εγκλήματα έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα ασφαλείας από επιθέσεις άλλων κρατουμένων, λόγω της απαξίας των αδικημάτων.

Στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης βρίσκεται και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης. Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ειδική πτέρυγα των φυλακών Τρίπολης βρίσκεται, μεταξύ άλλων, ο ιερέας από τη Μάνη που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρονης κόρης της συντρόφου του.

Στην ίδια φυλακή κρατείται επίσης ο Παναγιώτης Δράκος, καθηγητής μουσικής ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο.

Στις Φυλακές Τρίπολης βρίσκεται και ο «παιδεραστής με το βαν», Φίλιππος Λεβέντος, ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 26 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ κατά συγχώνευση. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο κρατείται και εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών και ο 32χρονος Μανώλης Κούτζης, γνωστός ως «δράκος του Αμαρουσίου».

Οι καταγγελίες που αποκάλυψαν όσα είχαν γίνει

Τον χορό των καταγγελιών που οδήγησε στην πτώση του ηθοποιού άνοιξαν οι Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη. Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις ηθοποιοί κατέθεσαν εγγράφως τις καταγγελίες τους στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας τους από τον ηθοποιό, δίνοντας το θάρρος σε τρεις γυναίκες να μιλήσουν για την οδυνηρή εμπειρία τους με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Οι πράξεις που του αποδίδονται από τρεις γυναίκες συνέβησαν, όπως έχουν καταγγείλει, το 2008, το 2010 και το 2014.

Σε ό,τι αφορά τον βιασμό, η γυναίκα που στρέφεται κατά του Πέτρου Φιλιππίδη αναφέρει πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά μέσα στο θέατρο «Ήβη» το 2008 και ενώ είχε πάει σε επαγγελματική συνάντηση. Ακόμη, αναφορικά με την κατηγορία του βιασμού, ο ηθοποιός αρνήθηκε ότι επιχείρησε να την προσεγγίσει ερωτικά και έκανε λόγο για εμμονή που είχε μαζί του η καταγγέλλουσα.

Το πρώτο βράδυ στη ΓΑΔΑ

Το πρώτο βράδυ στη ΓΑΔΑ δεν τον επισκέφτηκε κανείς. Ο ίδιος είχε πάντως σύμφωνα με πληροφορίες τηλεφωνική επικοινωνία με τη σύζυγό του.

Ο ηθοποιός κλήθηκε σε απολογία από την 15η τακτική ανακρίτρια που διενεργεί την έρευνα, απολογήθηκε, για περίπου 10 ώρες, για το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει, αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών, αλλά οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα οι οποίες με την απόφασή τους του έδειξαν τον δρόμο για τη φυλακή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προφυλάκισή του κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς θεωρήθηκε ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.

«Δεν το περίμενα αυτό που κάνατε»

Την ίδια ώρα, ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να σοκαρίστηκε από την συγκεκριμένη εξέλιξη καθώς δεν περίμενε πως θα βρισκόταν στη φυλακή.

Μάλιστα, τα πρώτα λόγια του ηθοποιού φαίνεται πως ήταν: «Δεν το πιστεύω, δεν το περίμενα αυτό που κάνατε, δεν είναι δυνατόν».