Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο με 32 (!) παραβιάσεις, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν πριν λίγη ώρα από το ΓΕΕΘΑ.

Μάλιστα οι προαναφερθείσες τουρκικές προκλήσεις έγιναν «μόνο» από 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας τύπου ATR-72 της Αεροπορίας των Ναυτικών τους Δυνάμεων, ενώ στα αξιοπρόσεκτα σημεία της σημερινής έκνομης τουρκικής αεροπορικής δραστηριότητος ήταν και το γεγονός ότι σε αυτές χρησιμοποιήθηκε και ένα μη επανδρωμένο αεροόχημα (UAV)!

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα, σήμερα ένα ζευγάρι μαχητικών F-16, που δεν ήταν οπλισμένα, δύο αεροσκάφη ATR-72 και 1 UAV, συνολικώς 5 αεροσκάφη, πραγματοποίησαν 4 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) στο FIR Αθηνών και 32(!) παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ) στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ΟΛΕΣ από τα ATR-72!

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» επισημαίνεται από το ΓΕΕΘΑ.