Παρουσία του ίδιου του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά η τελετή ενάρξεως του ετήσιου Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου (ΘΕΠ) της ιστορικής Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) του Πολεμικού μας Ναυτικού, που θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021.

Στην τελετή, εκτός του Αρχηγού, παρέστησαν επίσης ο Διοικητής Διοικήσεως Ναυτικής Εκπαιδεύσεως (ΔΝΕ) Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας ΠΝ, o Διοικητής της Σχολής Πλοίαρχος Χαράλαμπος Γαβαλάς ΠΝ, καθώς συγγενείς και φίλοι των Δοκίμων Υπαξιωματικών.

Στη διάρκεια του ΘΕΠ οι Δόκιμοι Υπαξιωματικοί θα επιβαίνουν στο αρματαγωγό «ΡΟΔΟΣ», το οποίο προβλέπεται να καταπλεύσει στους λιμένες Αλεξανδρουπόλεως, Ρόδου, Κέρκυρας, Τήνου και στον Ναύσταθμο Κρήτης, ενώ στον πλου συμμετέχουν 156 Δόκιμοι Υπαξιωματικοί, καθώς και 3 σπουδαστές άλλων Στρατιωτικών Σχολών.

«Σκοπός του ΘΕΠ είναι η πρακτική εκπαίδευση εν πλω και η απόκτηση ναυτικής εμπειρίας από τους Δόκιμους Υπαξιωματικούς, καθώς και η προβολή του Πολεμικού Ναυτικού στους λιμένες κατάπλου» επισημαίνεται από το ΓΕΝ.

Δείτε τις εικόνες