Σπάνια περίπτωση χαρακτήρισε ο πνευμονολόγος Στέλιος Λουκίδης τη νόσηση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη για δεύτερη φορά από κοροναϊό, παρά το γεγονός ότι είναι πλήρως εμβολιασμένος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο πνευμονολόγος τόνισε ότι «σε πολλές από τις εμβολιαστικές πράξεις και προγράμματα, όπως και της γρίπης, υπάρχει η πιθανότητα να κολλήσεις. Όμως στους εμβολιασμένους η νόσος διαδράμει ήπια. Και σ’ αυτούς που θα χρειαστούν νοσηλεία, έχουν ελάχιστες πιθανότητες για μια σοβαρή νοσηλεία».

Για τον υπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος νόσησε για δεύτερη φορά με κοροναϊό παρά το γεγονός ότι είναι πλήρως εμβολιασμένος, σημείωσε πως πρόκειται για μια περίπτωση που είναι σπάνια: «Βρισκόμαστε σε διαδικασία ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης, της μετάλλαξης Δέλτα. Είναι πολύ σπάνιο κάποιος να κολλήσει κοροναϊό δύο φορές έχοντας κάνει το εμβόλιο».

Παιδικός εμβολιασμός

Όσον αφορά στον παιδικό εμβολιασμό, τον χαρακτήρισε «δύσκολη εξίσωση», καθώς «οι μελέτες είναι μικρές και περιορισμένες». Ο ίδιος σημείωσε πως «πρέπει να προηγηθούν τα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα και σαφέστατα πρέπει να είναι μια εξίσωση στην οποία πρέπει να υπάρχει η συναίνεση της οικογένειας».

Τέλος, ο κ. Λουκίδης επισήμανε τη μεγάλη σημασία του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών: «Δεν επιτρέπεται οι εκπαιδευτικοί να είμαστε στο 60-70% στους εμβολιασμούς και να ζητάμε στους άλλους να εμβολιαστούν. Εμείς πρέπει να είμαστε πρώτοι και μετά οι υπόλοιποι».