Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τους δύο αγνοούμενους που εντοπίστηκαν ζωντανοί και καλά στην υγεία τους, στα νότια παράλια του Ηρακλείου.

Ζουν «από θαύμα»

Το ζευγάρι, ένας 45χρονος Έλληνας και μια 39χρονη Γερμανίδα, είχαν ενοικιάσει μια βάρκα το πρωί του Σάββατου από την περιοχή Λέντας νότια του Ηρακλείου. Ειδικότερα, ενώ έπλεαν κοντά στην ακτογραμμή, λόγω της έντονης θαλασσοταραχής η βάρκα ανετράπη, με το ζευγάρι να πέφτει στη θάλασσα.

Μέσα στα κύματα κολύμπησαν για ώρες προς την ακτή. Τελικά, κατάφεραν να φτάσουν σε μια σπηλιά μέσα στα βράχια. Με το πρώτο φως την Κυριακή, η κακοκαιρία στην περιοχή υποχώρησε. Τότε ο 45χρονος αποφασίζει να κολυμπήσει για τουλάχιστον δύο μίλια προκειμένου να αναζητήσει βοήθεια. Κολυμπά για ώρες και τελικά εξαντλημένος φτάνει στο μοναστήρι που υπήρχε στην περιοχή και ενημερώνει τις Αρχές για το σημείο που βρίσκεται η 39χρονη σύντροφός του. Αμέσως σπεύδουν τα σωστικά συνεργεία.

Σαν από θαύμα η 39χρονη γυναίκα ήταν καλά στην υγεία της και το μόνο που ζήτησε από τους ανθρώπους που την έσωσαν ήταν νερό. Οι δύο διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, υποβλήθηκαν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις όπου βρέθηκαν αφυδατωμένοι αλλά καλά στην υγεία τους.