Εξαιτίας επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα τρία μέλη της ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής μπαίνουν σε καραντίνα έως την 31 Ιουλίου.

Πρόκειται για τον αθλητή του βάδην, Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ, τον προπονητή, Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο και την φυσιοθεραπεύτρια, Ελισάβετ Αναστασάκη

Οι αρχές ενημέρωσαν ότι τα τρία μέλη της ελληνικής αποστολής κάθισαν σε κοντινές θέσεις με το επιβεβαιωμένο κρούσμα στην πτήση για το Τόκιο και έτσι πρέπει να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο που προβλέπει καραντίνα 14 ημερών.

Θα ταξιδέψουν κανονικά μαζί με την αποστολή

Ο επικεφαλής της ομάδας στίβου, Παναγιώτης Δημάκος, συναντήθηκε με τους τοπικούς φορείς στο Μισάτο και ενημερώθηκε για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. «Τα παιδιά είναι ήδη σε καραντίνα και στη συνάντηση που είχα με τους τοπικούς φορείς, επιβεβαιώσαμε πως η έναρξή της, ήταν η πρώτη ημέρα άφιξής μας στο Μισάτο.
Αυτό σημαίνει πως η καραντίνα τους θα λήξει στις 31 του μηνός. Κατ' επέκταση οι Παπαμιχαήλ και Κεφαλόπουλος την 1η Αυγούστου θα ταξιδέψουν κανονικά για το Σαπόρο, όπου θα γίνουν τα αγωνίσματα του βάδην. Παράλληλα, εξασφαλίσαμε πως η Αναστασάκη θα αναχωρήσει την ίδια ημέρα με την υπόλοιπη ομάδα για το Ολυμπιακό Χωριό, ώστε να ολοκληρώσει εκεί την καραντίνα της κι έπειτα να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην ομάδα», τόνισε ο Παναγιώτης Δημάκος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα μέλη της ομάδα υποβάλλονται καθημερινά σε τεστ από την πρώτη μέρα άφιξής του στο προπονητικό κέντρο, όπως επιβάλει το υγειονομικό πρωτόκολλο.