Σημαντικό ρόλο στην επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος έχει αναλάβει η Εκκλησία, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της Πολιτείας για την ενίσχυση του εθνικού σχεδιασμού με στόχο την οικοδόμηση του τείχους ανοσίας.

Αρχικά, η Ιερά Σύνοδος απέστειλε εγκύκλιο, μετά τη συζήτηση που προηγήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τους Βασίλη Κικίλια και Σωτήρη Τσιόδρα, με θέμα: «Εκκλησία και επιστήμη στον αγώνα κατά της πανδημίας», η οποία αναμένεται να διαβαστεί προς τους πιστούς στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία.

Στην εν λόγω εγκύκλιο, η Εκκλησία τονίζει ότι εμπιστεύεται την επιστημονική κοινότητα, η οποία νυχθημερόν αγωνίζεται για την απαλλαγή των ανθρώπων από τη θανατηφόρο πανδημία, καλώντας τους πιστούς να ακούσουν τη φωνή των ειδικών.

Εν συνεχεία, η Εκκλησία προωθεί ένα φυλλάδιο με ερωτήσεις και απαντήσεις στους κατά τόπους ναούς, το οποίο απευθύνεται «προς το λαό» με στόχο να καταπέσουν οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τα εμβόλια κατά του κοροναϊού.

Το φυλλάδιο της Εκκλησίας της Ελλάδος επιγράφεται «οι χριστιανοί μας ρωτούν για το εμβόλιο και οι γιατροί μας απαντούν», προστρέχοντας στην επιστήμη, ούτως ώστε να λυθούν οι απορίες των πιστών και να αρθούν οι ενδοιασμοί για τους εμβολιασμούς.

Ορισμένα από τα ερωτήματα που τίθενται στο ενημερωτικό φυλλάδιο είναι τα εξής:

- Aν τα εμβόλια ενάντια στον κοροναϊό περιέχουν «εμβρυικά κύτταρα»

-Aν μέσω αυτών επιτυγχάνεται ο «έλεγχος της προσωπικότητας» του ατόμου

-Aν περιέχουν μαγνητισμό, νανοσωματίδια ή «τσιπάκι» 

-Ποιες είναι οι διαφορές του εμβολίου mrna με τα «παραδοσιακά εμβόλια»
εκκλ1

εκκ2
εκκ3