Νέα βόμβα στα θεμέλια του Μπάκινγχαμ και στις σχέσεις του με τους βασιλικούς συγγενείς του βάζουν τα απομνημονεύματα που γράφει ο πρίγκιπας Χάρι. Το αποκαλυπτικό βιβλίο ετοιμάζει κρυφά εδώ και ένα χρόνο ο «αποστάτης» της βρετανικής βασιλικής αυλής, με τη βοήθεια του βραβευμένου με Πούλιτζερ Αμερικανού δημοσιογράφου και συγγραφέα Τζον Τζόζεφ Μέρινγκερ.

Τον Μέρινγκερ φέρεται πως σύστησε στον Χάρι ο φίλος του Τζορτζ Κλούνεϊ. Έχει γράψει και τα απομνημονεύματα του τενίστα Αντρέ Αγκάσι και του συνιδρυτή της Nike, Φιλ Νάιτ, ενώ ο Τζορτζ Κλούνεϊ σκηνοθέτησε τη δική του αυτοβιογραφία με τίτλο «The Tender Bar» και με πρωταγωνιστή τον Μπεν Άφλεκ. Πηγές κοντά στον πρίγκιπα αποκάλυψαν, ανώνυμα στην Page Six, ότι ο οίκος Penguin Random House κέρδισε τα δικαιώματα, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το ποσό της προκαταβολής που έλαβε. Ειδικοί επί των εκδόσεων, ωστόσο, την εκτιμούν στα 20 εκατομμύρια τουλάχιστον, ενώ θα κερδίσει πολλαπλάσια με την κυκλοφορία του βιβλίου στα τέλη του 2022.

Θα μοιραστεί για πρώτη φορά τις εμπειρίες και τις περιπέτειες

Σε μια πρόγευση, ο εκδοτικός οίκος αναφέρει στην ιστοσελίδα του πως ο Χάρι στην «προσωπική και ειλικρινή» βιογραφία του θα μοιραστεί για πρώτη φορά τις εμπειρίες, τις περιπέτειες, τις απώλειες και τα μαθήματα ζωής που τον βοήθησαν να διαμορφώσει το χαρακτήρα του, από την παιδική του ηλικία μέχρι σήμερα, την έκθεση στα φώτα της δημοσιότητας, τη θητεία του στο στρατό και τη χαρά που ένιωσε όταν έγινε σύζυγος και πατέρας και πως τα έσοδα προορίζονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το βιβλίο-βόμβα αναμένεται να «γράψει ιστορία», ιδιαίτερα αν ο Χάρι αποκαλύψει τη δική του εκδοχή για το πώς εκείνος και η Μέγκαν κατέληξαν να μετακομίσουν στις ΗΠΑ, τη διαχείριση του θανάτου της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, από τη βασιλική οικογένεια, τις αιτίες για το βαθύ ρήγμα στη σχέση του με τον αδελφό του Ουίλιαμ ή αν κατονομάσει το πρόσωπο που ανέφερε τα ρατσιστικά σχόλια.

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως Χάρι και Μέγκαν θέλουν η κόρη τους Λίλιμπετ-Νταϊάνα να βαφτιστεί στο Ουίνδσορ, παρουσία της βασίλισσας, για να είναι ίδια με του Άρτσι, ώστε να μην αγνοηθεί. Βασιλικοί σχολιαστές διερωτώνται πώς θα το καταφέρει ο Χάρι αυτό, με το σοκ που ήδη προκάλεσε από τις νέες «ρουκέτες» που εκτόξευσε, πάνω που καθόταν η σκόνη από τη συνέντευξη στην Όπρα. Μπορεί ο Χάρι να «ξορκίζει δαίμονες» αλλά το βιβλίο, πιστεύουν, θα είναι «εξαιρετικά καταστροφικό» και θα βαθύνει τη ρήξη μεταξύ εκείνου και του παλατιού.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time