«Ο δράστης είναι ο μόνος που γνωρίζει τι έγινε. Η  δική του αλήθεια είναι πιθανό να διαφωτίσει τι έχει συμβεί», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο δικηγόρος της οικογένειας της 26χρονης, Αλέξης Κούγιας.

Ο κ. Κούγιας τόνισε πως η ιατροδικαστική έρευνα θα δώσει σημαντικά στοιχεία καθώς θα διαπιστωθεί αν προηγήθηκαν χτυπήματα πριν η κοπέλα πέσει στα βράχια.

Ακόμη σημείωσε πως η κατηγορία που του αποδίδεται είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Παράλληλα ανέφερε πως όπως του είπε η μητέρα του θύματος η διάρκεια της σχέσης των δύο παιδιών ήταν ενός έτους.

Τέλος τόνισε επίσης πως η κοπέλα είχε υποψίες ότι ο δράστης παρακολουθούσε το κινητό της τηλέφωνο.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αλέξη Κούγια στα Παραπολιτικά 90,1:

Με αφορμή τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο,
ο γνωστός ποινικολόγος ανέφερε: «Είναι ενδιαφέρον να δούμε τι λεει ο δράστης γιατί ο μόνος που γνωρίζει τι συνέβη είναι ο κατηγορούμενος. Η αλήθεια η δική του πιθανώς να διαφωτίσει την κατάσταση αν πράγματι αυτό το οποίο λεει έχει κάποια λογική, κάποιο ειρμό και αν πράγματι από τα αντικειμενικά ευρήματα δικαιολογείται. Θα μιλήσει σε λίγο η ιατροδικαστική έκθεση, θα μιλήσουν τα στοιχεία του DNA, τα αποτυπώματα, τα πάντα ερευνώνται σε ένα έγκλημα εκείνο το οποίο είναι ενδιαφέρον όμως είναι τα αντικειμενικά στοιχεία».

«Θεωρώ ότι η ιατροδικαστική έκθεση θα δώσει πάρα πολλά στοιχεία γιατί οτιδήποτε γίνεται στο σώμα ενός ανθρώπου όταν είναι εν ζωή αποτυπώνεται. Θα διαπιστωθεί δηλαδή αν προηγήθηκαν των χτυπημάτων της κοπέλας στα βράχια αν πράγματι υπάρχουν χτυπήματα τα οποία δεν προέρχονται από την πτώση ή από το χτύπημα στα βράχια, τα οποία προηγήθηκαν δηλαδή γιατί οι μώλωπες είναι χτυπήματα εν ζωή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για την αιτία της δολοφονίας, ο Αλέξης Κούγιας επισήμανε: «Όλα θα αξιολογηθούν. Το πρώτο που είναι σημαντικό είναι ότι ο κ. Εισαγγελέας, αν είναι αλήθεια αυτά που το ρεπορτάζ έχει διαρρεύσει, δεν πίστεψε τον κατηγορούμενο γιατί του απέδωσε την πιο σκληρή κατηγορία. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση δηλαδή το μελέτησε και το έκανε, φαίνεται δεν τον πίστεψε ο εισαγγελέας. Από εκεί και πέρα όμως το ενδιαφέρον είναι να δούμε το περιεχόμενο της δικογραφίας, να δούμε την ιατροδικαστική έκθεση, να δούμε την τοξικολογική εξέταση που θα γίνει και στον κατηγορούμενο και το θύμα».

«Επίσης είναι πολύ σημαντικό για εμάς να δούμε τι θα πούνε τα αντικειμενικά στοιχεία γιατί η εξέταση του dna και των δακτυλικών αποτυπωμάτων και μέσα στο αυτοκίνητο πιθανώς να δώσει εξηγήσεις για το τι συνέβη. Η ποιότητα των αντικειμενικών ευρημάτων μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ τη διερεύνηση του εγκλήματος αυτού», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Η μητέρα της κοπέλας μου είπε ότι η σχέση ήταν περίπου ενός έτους, είναι ένα παιδί που θεώρησαν ότι θα μπορούσε να έχει μια σχέση το παιδί τους που θα εξελιχθεί γιατί εξετάζοντας την οικογένεια ο πατέρας του είναι δάσκαλος και η μητέρα του νηπιαγωγός, από καλή οικογένεια και αυτό δημιουργεί πάρα πολλές φορές πολλά ερωτηματικά πως εκτρέπεται η προσωπικότητα των παιδιών μας. Υπάρχει μια πληροφορία ότι σε αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα η κοπέλα υποπτευόταν ότι την παρακολουθεί και με φυσική παρακολούθηση και παρακολουθούσε και το κινητό της τηλέφωνο. Ο δράστης έχει σπουδάσει πληροφορική και ήταν ειδικός στα computer», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Όπως μου μετέφερε η μητέρα της ότι πριν από λίγες μέρες την ρωτούσε εναγωνίως το κορίτσι αν μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τα μηνύματα των κινητών και η μητέρα έψαξε και της είπε ότι αν κάποιος έχει ειδικές γνώσεις μπορεί να το κάνει, και είχε μια έντονη ανησυχία η κοπέλα όσον αφορά το περιεχόμενο των μηνυμάτων του αντάλλασσε και το οποίο πιθανώς να δημιουργεί κάποια διαφορετική προσέγγιση στην υπόθεση», συμπλήρωσε ο κ. Κούγιας.

Για την τιμωρία της ανθρωποκτονίας, ο ποινικολόγος επισήμανε: «Το άρθρο 299 που τιμωρεί την ανθρωποκτονία έχει δύο άρθρα, το ένα είναι το άρθρο της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που προβλέπεται ισόβια κάθειρξη και το άλλο είναι το άρθρο είναι της ανθρωποκτονίας σε βαθμό ψυχικής ορμής που προβλέπει κάθειρξη μέχρι 15 ετών. Αυτό που λένε ότι τα ισόβια είναι 20 χρόνια δεν είναι ακριβές, όταν κάποιος συμπληρώσει τα 18 -20 χρόνια έχει δικαίωμα να ζητήσει την αναστολή εκτελέσεως της ποινής του υπό συγκεκριμένους όρους και αυτό το ζητάει από τον Εισαγγελέα της φυλακής, το διευθυντή της φυλακής και την κοινωνική υπηρεσία της φυλακής. Δεν είναι δηλαδή απόλυτο, είναι δυνητικό».