«Παγωμάρα» επικρατεί στη Μύκονο μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση των νέων περιοριστικών μέτρων που θα ισχύσουν για τις επόμενες 10 μέρες. Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα Σάββατο, με εντολή Χαρδαλιά, θα απαγορεύεται η μουσική όλο το εικοσιτετράωρο, ενώ επιβάλλεται απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί.

Σε μια πρώτη αντίδραση, ο Αλέξανδρος Κουκάς, αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσίας και πολιτικής προστασίας Μυκόνου, ανέφερε ότι τα μέτρα αυτά καταστρέφουν ολοσχερώς τον τουρισμό στο νησί. «Δεν το περιμέναμε, είναι υπερβολικό, έπεσα από τα σύννεφα», είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ. Πρόσθεσε ότι το νησί των ανέμων είναι από τα πρώτα στους εμβολιασμούς και θεώρησε πολύ ξαφνική την απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Σαρηγιάννης: Τα μέτρα αυτά μπορούν να καταστείλουν την έξαρση

Στην ίδια εκπομπή, παρών ήταν και ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι τα μέτρα αυτά είναι θετικά. Επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μέτρα περιορισμένης χρονικής διάρκειας, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ σημείωσε ότι είναι αυστηρά επίτηδες για να καταστείλουν την έξαρση του κοροναϊού που υπάρχει στο νησί.

«Μπορούν να καταστείλουν την έξαρση κρουσμάτων που υπάρχει στο νησί και να κάνουν τη Μύκονο ασφαλή προορισμό, εξασφαλίζοντας έτσι ένα καλύτερο υπόλοιπο καλοκαιριού», είπε.