Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού τάχθηκε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος Συνετός, μιλώντας στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ» και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, τονίζοντας, δε, ότι σε όσους αρνούνται θα πρέπει να κόβεται ο μισθός.

«Να τον τσούξει στο πορτοφόλι του», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε: «Ο Θεός να μας φωτίσει να γλιτώσουμε από αυτούς τους παλαβούς».

Αναλυτικότερα, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Για τις συγκεντρώσεις των ανεμβολίαστων

Ερωτηθείς σχετικά με τις διαδηλώσεις των ανεμβολίαστων, ο Μητροπολίτης δήλωσε: «μέσα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, που είναι τόσα εκατομμύρια, οι 4.000 που ήταν αυτοί είναι ποσότητα που σε απασχολεί; Ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα. Ένας σωστός άνθρωπος δεν θα πήγαινε».

«Εάν ένας καπνίζει βλάπτει τον εαυτό του, εάν ένας κολλήσει κοροναϊό βλάπτει μόνο τον εαυτό του; Βλάπτει τους διπλανούς του, τους συγγενείς του και το κράτος που θα πρέπει να τον νοσηλεύσει. Είναι λογικός αυτός ο άνθρωπος;», διερωτήθηκε ο Μητροπολίτης.

Αδιανόητο να λειτουργείς και να είσαι «κορονοποιός»

Συνεχίζοντας, ο Μητροπολίτης χαρακτήρισε «αδιανόητο» για έναν ιερέα να εξομολογεί ή να λειτουργεί σε μια εκκλησία και να είναι «κορονοποιός».

«Ξεχάσανε όλοι αυτοί πόσες πανδημίες γλυτώσαμε από τα εμβόλια που έχουνε βγει; Είναι δυνατόν να αφήνεις τον εαυτό σου εκτεθειμένο και να βάλεις και τον υπόλοιπο κόσμο στο ίδιο τσουβάλι; Είναι καλό να εξομολογείς ή να λειτουργείς σε μια εκκλησία και να είσαι κορονοποιός; Αδιανόητο!», δήλωσε.

«Ξέρετε ότι οι περισσότεροι δογματικοί αυτής της νοοτροπίας πεθάνανε από κοροναϊο! Οι πλέον δογματικοί κληρικοί οι οποίοι είχαν αυτή την αντίληψη και την υπηρετούσανε με πάθος περισσότερο από αντιπολίτευση και κυρίως για να δείξουν τον εαυτό τους ότι είναι κάποιοι, τους έχει ξεχάσει η κοινωνία. Τα σύμβολα που είναι για την εκκλησία και για εθνικούς λόγους δεν τα παίρνεις μαζί σου για τον κοροναϊό. Ας πάρει τον σταυρό μαζί του στο κελί του αν είναι πραγματικά κληρικός γιατί έχουμε δει και κάποιους που δεν έχουν καμία ιεροσύνη και καμία σχέση με την εκκλησία. Η εκκλησία εκφράζεται δια της Ιεράς Συνόδου και των Αρχιερέων», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης.

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των κληρικών

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των κληρικών, ο Χρυσόστομος τόνισε: «για όλους όσους έρχονται σε επαφή με κόσμο και για όλους όσους χρηματοδοτούνται από το κράτος, σε αυτούς όλους έπρεπε να τους το επιβάλλει, αλλιώς να τους κόβει το μισθό».

«Το κράτος έπρεπε να πει ότι όποιος μισθοδοτείται από το κράτος θα πρέπει να εμβολιαστεί και όποιος δεν εμβολιαστεί τίθεται σε διαθεσιμότητα, αυτή είναι η καλύτερη και η τελική πρόταση. Να τον τσούξει στο πορτοφόλι του», πρόσθεσε.

«Ο Θεός να μας φωτίσει να γλιτώσουμε από αυτούς τους παλαβούς», κατέληξε ο Μητροπολίτης.