Συνεχίζεται η «μάχη» με τις φλόγες στη Σάμο η οποία μαίνεται από χθες, ωστόσο, σύμφωνα με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής, η εικόνα της πυρκαγιάς είναι πλέον καλύτερη.

Από το πρωί σηκώθηκαν και πάλι τα εναέρια μέσα και επιχειρείται με κάθε τρόπο να ελεγχθούν τα μέτωπα και να αντιμετωπιστούν οι αναζωπυρώσεις.

«Η εικόνα της πυρκαγιάς στη Σάμο είναι πλέον καλύτερη. Η περίμετρος της φωτιάς είναι μεγάλη, ενώ έχουμε διάσπαρτες μεμονωμένες εστίες. Κάνουμε ό,τι είναι εφικτό», τονίζει στο «ΑΠΕ» ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος από χθες το βράδυ βρίσκεται στο νησί, μαζί με τον Εθνικό Διοικητή Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιο Δημακογιάννη, και συντονίζουν την επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

5342337
5342431

Εντολή για απομάκρυνση κατοίκων

«Αυτήν την ώρα η πυρκαγιά είναι σε χαράδρα στην περιοχή Βουρλιώτες, ενώ οι άνεμοι φτάσνουν τα 3 με 4 μποφόρ», αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχηγός του ΠΣ και προσθέτει:

«Όσον αφορά το Κοκκάρι, δόθηκε εντολή για οργανωμένη απομάκρυνση κατοίκων για προληπτικούς λόγους, αλλά, τελικά, δεν χρειάστηκε να φύγουν, αφού η φωτιά αντιμετωπίστηκε δραστικά».
5342347

Ισχυρές οι δυνάμεις που επιχειρούν

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Βουρλιώτες, επιχειρούν αυτήν την ώρα συνολικά 120 πυροσβέστες με 40 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν πέντε αεροσκάφη. Παράλληλα, συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται, ότι αναμένεται να αφιχθούν ακτοπλοϊκώς στη Σάμο από τον Πειραιά 52 πυροσβέστες με 22 οχήματα.
5342432
5342435