«Καμπανάκι» έκρουσε η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία» και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) Μίνα Γκάγκα, σχετικά με τις αυξημένες εισαγωγές των ασθενών με λοίμωξη Covid-19 την τελευταία εβδομάδα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το μεσημέρι της Πέμπτης, η κυρία Γκάγκα τόνισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική και πλέον έχουμε πολλές εισαγωγές. Αυτός είναι και ο λόγος που «μετατρέψαμε και πάλι κλινικές που είχαμε αποχαρακτηρίσει, ξανά σε κλινικές Covid».

Στα 30 ο μέσος όρος ηλικίας ασθενών

Όπως είπε η εικόνα από τους θαλάμους νοσηλείας, είναι ότι κάποιοι από τους νοσηλευόμενους θα χρειαστούν ΜΕΘ. Στις εισαγωγές υπάρχει μεγάλος αριθμός νέων που κάποιοι από αυτούς θα χρειαστούν ΜΕΘ αλλά σε μικρότερο ποσοστό  όρος σε σχέση με ηλικιωμένους, ενώ ο μέσος  όρος ηλικίας των ασθενών έχει πέσει στα 30-32 έτη. 

Όπως ανέφερε, πολλοί από τους νέους σε ηλικία ασθενείς στέλνονται σπίτι καθώς δεν χρήζουν νοσηλείας, ενώ πρόσθεσε ότι από την μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ, πλήττονται και τα παιδιά και αν όπως είπε χαρακτηριστικά αρρωστήσουν 10.000 κάποια θα χρειαστούν νοσοκομείο και κάποια θα χρειαστούν εντατική θεραπεία.