Σήμερα το μεσημέρι ξέσπασε μεγάλη φωτιά στο Σέιχ Σου στο ύψος του Αγίου Παύλου, επί της περιφερειακής οδού. Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής είναι μεγάλη καθώς επιχειρούν 11 οχήματα με 42 πυροσβέστες. Επίσης, στην κατάσβεση επιχειρούν τρία ελικόπτερα τύπου PZL και τρία αεροσκάφη τύπου Canadair.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά τείνει προς κατάσβεση, καθώς οδεύει προς οριοθέτηση. Μάλιστα, αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργή εστία. Ωστόσο, όλες οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να επιχειρούν στο σημείο, ενώ τα εναέρια μέσα επιχειρούν περιοδικά, καθώς δεν υπάρχει η ανάγκη για κάτι τέτοιο.

Την ίδια στιγμή, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο ολοένα και ενισχύονται, ενώ στην κατάσβεση επιχείρησαν 66 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, 6 Α/Φ (3 CL, 2 AIR-TRACTOR, BERIEV-200) και 2 Ε/Π.  

Δυνάμεις της τροχαίας προχώρησαν σε διακοπές κυκλοφορίας προκειμένου να διευκολύνουν την άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων στην εστία της πυρκαγιάς. Μάλιστα, έκλεισε η περιφερειακή οδός.

Φωτια_Σειχ_Σου2


Στην επιχείρηση, μάλιστα, συνδράμει και το πυροσβεστικό «θηρίο» Beriev-200, το οποίο είναι σχεδιασμένο για επιχειρήσεις με διμελές πλήρωμα, διαθέτει οκτώ δεξαμενές, ενώ είναι ικανό να συγκεντρώνει μέχρι και 12 τόνους νερούς σε 14 δευτερόλεπτα από θάλασσες με κύματα έως 1,2 μέτρα. Για την επιχείρηση κατάσβεσης έχει ενημερωθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.


Άγνωστα τα αίτια - Κλειστή η περιφερειακή οδός

Στο σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία γίνονταν εργασίες καθαρισμού από συνεργείο του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει συσχέτιση με την πυρκαγιά. Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να μην υπάρξουν προβλήματα και εγκλωβισμοί αυτοκινήτων από τη φωτιά, οι αρχές πήραν την απόφαση να κλείσουν την Περιφερειακή Οδό η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Οδός κλείνει από τον κόμβο της Μουδανίων από ανατολικά και από τον κόμβο Ευκαρπίας προς δυτικά προς διευκόλυνση και των πυροσβεστικών οχημάτων που κινούνται στην περιοχή.







Ορατοί οι καπνοί

Ορατοί από πολλά σημεία της πόλης είναι οι καπνοί, ενώ όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, αποφασίστηκε η εκκένωση του ξενοδοχείου «Φιλίππειο» που βρίσκεται κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς. Όπως εξήγησε στο GRTimes ο προϊστάμενος της αυτοτελούς διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, “η φωτιά ήταν μακριά και δεν απείλησε το ξενοδοχείο, ωστόσο η πυροσβεστική πήρε την απόφαση να το εκκενώσει καθώς στην περιοχή υπήρχε έντονος καπνός”.