Σε συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12:30 στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης θα αναφερθούν αναλυτικά στα νέα μέτρα μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και το πλαίσιο λειτουργίας των χώρων ψυχαγωγίας.

Ουσιαστικά οι τρεις αρμόδιοι υπουργοί θα εξειδικεύσουν τα μέτρα που προανήγγειλε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για την καθιέρωση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στους υγειονομικούς, καθώς και τη λειτουργία των κλειστών χώρων μόνο για εμβολιασμένους.

Έρχονται βαριές κυρώσεις

Όπως όλα δείχνουν, αν, για όσους γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, αρνηθούν να εμβολιαστούν, τότε θα υπάρχουν βαρύτατες κυρώσεις. Η αρχή γίνεται με τον άμεσο εμβολιασμό των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου και μετά.

Η ίδια κύρωση αναμένεται να ισχύσει και για τους υγειονομικούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι παίρνουν σειρά από την 1η Σεπτεμβρίου.

Αποκλειστικά για εμβολιασμένους

Σε ό,τι αφορά στην εστίαση, από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους, όπως άλλωστε τα σινεμά και τα θέατρα.