Προκλητικές είναι οι εικόνες συνωστισμού που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σε μία περίοδο όπου η μετάλλαξη Δέλτα τείνει να κυριαρχήσει στη χώρα. Συγκεκριμένα, ο φακός καταγράφει πλήθος κόσμου που διασκεδάζει ξέφρενα, ενώ κάποιοι νεαροί πηδούν από τα μπαλκόνια στην πισίνα σε ένα πάρτι σε βίλα στη Χαλκίδα, στην οποία συμμετείχαν περίπου 500 άτομα. Στο πάρτι συμμετείχαν γνωστοί DJ και καλλιτέχνες της τραπ μουσικής, ενώ δεν έλειπαν και τα πυροτεχνήματα.

Μάλιστα, κάποια στιγμή οι παρευρισκόμενοι άρχισαν να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα κατά των μέτρων που έχουν ληφθεί για την προστασία των πολιτών από την πανδημία. Παράλληλα, σε άλλο πάρτι συνωστισμού στην Αττική σε εσωτερικό χώρο τάγκαραν τον πρωθυπουργό προκειμένου να παρακολουθήσει και ο ίδιος στο Instagram τον τρόπο που διασκεδάζει η νεολαία και βέβαια πως παραβιάζονται τα μέτρα.

«Βρόχη» τα πρόστιμα

«Βροχή» έχουν πέσει, το τελευταίο διάστημα, τα πρόστιμα. Μετά την αναβολή των event σε beach μπαρ του Αλίμου, από τα πάρτι του οποίου προέκυψαν δεκάδες κρούσματα, σφραγίστηκε και δεύτερο κέντρο της περιοχής. Την ίδια στιγμή., επεισοδιακός αποδείχτηκε ο έλεγχος της Αστυνομίας, το βράδυ του Σαββάτου, σε ταβέρνα σε περιοχή των Γουρνών στην Κρήτη.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 23.000 και αναστολή λειτουργίας σε 3 μαγαζιά αφού δεν τηρήθηκε ο προβλεπόμενος αριθμός, ενώ παράλληλα, ακραίος ήταν ο συνωστισμός επικράτησε στον Βοτανικό ξημερώματα Κυριάκης. 1500 θαμώνες διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες… μέχρι να βγει ο ήλιος. Η τιμή του εισιτηρίου από 5 έως 10 ευρώ το άτομο.

Οι νεαρές ηλικίες οδηγούν το νέο αυτό πανδημικό κύμα, καθώς ο μέσος όρος νόσησης έχει πέσει αισθητά. Ακόμη, 8 στα 10 νέα κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα» αφορούν σε νέους κάτω των 39 ετών.