Ένα ξεχωριστό… ποίμνιο φαίνεται πως έχει δημιουργήσει μέσα στις Φυλακές Κορυδαλλού ο βιτριολιστής, καθαιρεμένος αρχιμανδρίτης, Θεοφύλακτος Κόμβος, που πληροφορίες τον θέλουν να έχει εξομολογήσει ακόμα και αυτόν το δολοφόνο των Γλυκών Νερών, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν δίνει και… άφεση αμαρτιών, ο πρώην κληρικός φέρεται να διατηρεί άριστες σχέσεις με τους VIP κρατούμενους της ΣΤ’ πτέρυγας, μεταξύ των οποίων ο περίφημος «Artfreak», Γιώργος Σαρμαντζόπουλος, κλέφτης της Εθνικής Πινακοθήκης και ελαιοχρωματιστής πλέον στον Κορυδαλλό, αλλά και ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης.

«Ο πελάτης μου είναι προσωρινά κρατούμενος. Άλλαξε πτέρυγα για δύο ημέρες. Πήγε από το ψυχιατρείο σε άλλη πτέρυγα λόγω καραντίνας», είπε στο newsit.gr ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, συνήγορος του ιερέα που προφυλακίστηκε για το βιτριόλι στη Μονή Πετράκη. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ο προφυλακισμένος πρώην ιερέας δημιούργησε φιλικές σχέσεις με τους άλλους κρατούμενους, ανάμεσά τους και ο πιλότος από τα Γλυκά Νερά, οι οποίοι μάλιστα δείχνουν να τον… σέβονται.

Επέστρεψε πάλι στο ψυχιατρείο

«Από εχθές (την Παρασκευή) έχει επιστρέψει πάλι στο ψυχιατρείο. Υπάρχει γενικά πολύ μεγάλος σεβασμός των κρατουμένων προς τον πελάτη μου», ανέφερε ο δικηγόρος του Κόμβου. «Τον σέβονται, τον εμπιστεύονται, συζητούν συνεχώς μαζί του. Τον βλέπουν ως έναν άνθρωπο που μπορεί να τους εξομολογήσει και να μοιραστούν μαζί του ψυχολογικά τις αιτιάσεις των ποινικών αδικημάτων που έχει κάνει ο καθένας. Γενικά, η αντιμετώπισή τους είναι πολύ ανθρώπινη και έχει φιλικές σχέσεις σχεδόν με όλους. Οι ίδιοι πηγαίνουν για να τους εξομολογήσει», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια πτέρυγα κρατούνται ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος της Folli Follie και ο Παναγιώτης Βλαστός.

Ειδικά για τον ψυχρό και απόμακρο δολοφόνο της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς, τον οποίο επίσης οι φήμες ήθελαν να έχει εξομολογήσει, ο κ. Θεοδωρόπουλος διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να το γνωρίζει αυτό, αφού υπάρχει το… απόρρητο μεταξύ ιερέα και εξομολογούμενου:

«Ο πελάτης μου μου μετέφερε ότι είχε σχέσεις με όλους και με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Δεν μπορώ να σας μεταφέρω αν τον εξομολόγησε, διότι δεν το γνωρίζω. Υπάρχει και το απόρρητο του ιερέως και του εξομολογούμενου. Τι έχει γίνει μεταξύ τους το ξέρουν μόνο οι ίδιοι. Αυτό το ξέρει μόνο ο ίδιος, αν τον εξομολόγησε. Ότι υπήρξε επαφή υπήρξε. Ξέρω όμως πως αρκετοί κρατούμενοι του ζήτησαν να τους εξομολογήσει», είπε ο δικηγόρος.

Aναμένεται η απόφαση για το χώρο που θα εργαστεί

Αυτό πάντως που είναι βέβαιο είναι το γεγονός ότι ο 32χρονος πιλότος έχει προσαρμοστεί πλήρως μέσα στις φυλακές όπου βρίσκεται από τις 22 Ιουνίου, ενώ αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών για το χώρο που θα εργαστεί. «Υπάρχει απόλυτη προσαρμογή του εντολέως μου (στις φυλακές), σεβόμενος πάντα και τους κανόνες εντός σωφρονιστικού καταστήματος… Ενδεχομένως, από ό,τι λένε (θα απασχοληθεί) σε επίπεδο καντίνας, από εκεί δηλαδή που προμηθεύονται τα τρόφιμα οι κρατούμενοι, αλλά αυτό είναι κάτι που μεταβάλλεται εύκολα, γιατί είναι ανάλογα τις ανάγκες της υπηρεσίας», είπε στο Mega ο συνήγορός του, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης. Τελευταίες πληροφορίες ωστόσο θέλουν τον 32χρονο να δουλεύει ως… καθαριστής των κοινόχρηστων χώρων της ΣΤ’ πτέρυγας, κάτι που δεν αρέσει καθόλου στον άλλοτε ζεν πρεμιέ ιπτάμενο.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, που αρχικά είχε «ξεχωρίσει» από τους συγκρατούμενούς του το σωφρονιστικό υπάλληλο που είχε συλληφθεί στα Ιωάννινα για υπόθεση ναρκωτικών και με τον οποίο μοιράζεται το κελί του, πλέον εμφανίζεται πιο χαλαρός και πιάνει κουβέντα και με άλλους έγκλειστους των φυλακών, μεταξύ των οποίων και ο Μένιος Φουρθιώτης, που κρατείται σε διπλανό κελί (μαζί με δύο πρώην αστυνομικούς) από το συζυγοκτόνο. Οι φύλακες τον έχουν δει να συνομιλεί με τον παρουσιαστή, αλλά και άλλους κρατούμενους, παραμένοντας απαθής και ανέκφραστος για το αποτρόπαιο έγκλημά του.

Ψάχνουν τις τηλεφωνικές επαφές του από τον Νοέμβριο

Τις επαφές του από τον Νοέμβριο του 2020, μήνα κατά τον οποίο άρχισαν και οι επισκέψεις της Καρολάιν στη σύμβουλο ψυχικής υγείας Ελένη Μυλωνοπούλου, όταν πλέον οι σχέσεις της με τον πιλότο φαίνεται να είχαν επιδεινωθεί ραγδαία, ψάχνουν οι ερευνητές στο κινητό τηλέφωνο του Αναγνωστόπουλου. Η έρευνα στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες πάει πίσω έξι μήνες, καθώς τόσο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. όσο και οι δικαστικοί λειτουργοί που διεξάγουν την κύρια ανάκριση δεν έχουν πειστεί για το πραγματικό κίνητρο της δολοφονίας της νεαρής μητέρας, ούτε από τον ισχυρισμό του πιλότου ότι βρισκόταν σε βρασμό ψυχής.

Σύμφωνα με τη «RealNews», υπάρχει η υπόνοια ότι ο πιλότος δεν θα μπορούσε να σκηνοθετήσει με λεπτομέρειες τη δήθεν ληστεία μέσα σε δύο ώρες από τη στιγμή που διέπραξε το φρικτό έγκλημα, ενώ οι έρευνες έχουν επεκταθεί στην ευρύτερη περιοχή των Γλυκών Νερών, ακόμη και στις κάμερες της Αττικής Οδού, προκειμένου οι αστυνομικοί να συλλέξουν οπτικό υλικό, επίσης σε βάθος έξι μηνών, ώστε να διαπιστώσουν αν υπάρχουν «περίεργα» ραντεβού του Αναγνωστόπουλου, τα οποία πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω.

Την ίδια ώρα, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να φτάσουν στα χέρια των Αρχών στοιχεία από την εταιρεία όπου εργαζόταν ο Αναγνωστόπουλος, γύρω από τα ταξίδια που εκτελούσε και ενδεχομένως να δείξουν ύποπτες επαφές του πιλότου, ενώ μέχρι την Πέμπτη οι δικαστικοί λειτουργοί θα έχουν στη διάθεσή τους και τα αποτελέσματα από την άρση του απορρήτου του τραπεζικού του λογαριασμού. Από τη συλλογή όλων αυτών των πληροφοριών οι Αρχές επιδιώκουν να αποκρυπτογραφήσουν το πραγματικό κίνητρο που βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία της Καρολάιν.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time