Στη σιωπή, η οποία θα σπάει μόνο από τον πένθιμο ήχο της καμπάνας της εκκλησίας της Υπαπαντής στην Καλαμάτα, αναμένεται να κηδευτεί την Κυριακή η μικρή Αναστασία, η οποία δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη με τον καρκίνο.

Η οικογένεια και οι συγγενείς της 7χρονης, η οποία συγκίνησε το πανελλήνιο, θα πουν το τελευταίο «αντίο» στις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής. Έτσι αποφασίστηκε από τις 16:00 και για δύο ώρες να μην ακούγεται καμία μουσική από τα εστιατόρια, τις ταβέρνες και τις καφετέριες της περιοχής προκειμένου να δηλωθεί συμπαράσταση στη μεγάλη θλίψη της οικογένειας.

Την αλληλεγγύη της τοπικής κοινωνίας στον πόνο των γονιών της μικρής Αναστασίας επιβεβαίωσε και η δημοσιογράφος του MesogeiosTV, Ρεβέκκα Σγουρέα. «Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η περιπέτεια της μικρής Αναστασίας, όλη η Καλαμάτα ήταν κοντά στους γονείς της, συμπαρασταθήκαμε, κινηθήκαμε. Όμως, το θηρίο αποδείχθηκε δυνατότερο», είπε η δημοσιογράφος.

Να σημειωθεί ότι η θεία του μικρού κοριτσιού, Έρρικα Πρεζεράκου, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι επιθυμία της οικογένειας είναι να φτιάξει έναν κήπο στη μνήμη της 7χρονης. Έτσι ζήτησε από όσους επιθυμούν να στείλουν στεφάνι να προτιμήσουν να προσφέρουν ένα ζωντανό φυτό, λουλούδι ή δέντρο για τον Κήπο της Αναστασίας.

«Όμως αν είστε στην Καλαμάτα ή όπου αλλού και το νιώθετε πιο κατάλληλο μπορείτε να απευθυνθείτε σε ένα ανθοπωλείο ώστε όλος ο κήπος της Αναστασίας να είναι στην εκκλησία την Κυριακή στις 5 το απόγευμα. Θα βοηθήσουμε με αγάπη να οργανωθεί και να ανθίσει ο κήπος της. Να σας έχει ο Θεός καλά», ανέφερε η Έρρικα Πρεζεράκου.

Το κοριτσάκι πάλεψε σκληρά τους τελευταίους μήνες με έναν επιθετικό καρκίνο στο νευρικό κεντρικό σύστημα του εγκεφάλου. Η οικογένειά της έκανε αγώνα και κατάφερε να συγκεντρώσει μέσω δωρεών τα χρήματα προκειμένου η 7χρονη να μεταφερθεί σε εξειδικευμένη κλινική στο Τέξας των ΗΠΑ για θεραπεία.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ