Την παρέμβαση της Πυροσβεστικής χρειάστηκε ένα πανέμορφο άγριο άλογο στην Κεφαλονιά, όταν εγκλωβίστηκε σε πισίνα, όπου αναζήτησε λίγη δροσιά από τον καύσωνα. Το άλογο, που ανήκει στην προστατευόμενη ράτσα των αλόγων του Αίνου της Κεφαλονιάς, βγήκε από το κοπάδι του και προσπάθησε να δροσιστεί σε πισίνα στο παραλιακό χωριό Κατελειός του Δήμου Ελειού-Πρόνων. Ωστόσο έπεσε μέσα στην πισίνα και δεν μπορούσε να βγει, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στους λιγοστούς κατοίκους του χωριού και την Πυροσβεστική.

Τελικά, οι πυροσβέστες έδεσαν το μικρό άλογο με ιμάντες, κατάφεραν να το τραβήξουν από την πισίνα και να το απελευθερώσουν πάλι στο βουνό. Την επιχείρηση διάσωσης κατέγραψε ο κάτοικος της περιοχής, Ντέιβιντ Έβανς, και δημοσιοποίησε τις φωτογραφίες σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα μικρόσωμα άλογα της Κεφαλονιάς κατάγονται από την αντίστοιχη φυλή της Πίνδου και μένουν ελεύθερα σε ημιάγρια κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή του μοναστηριού της Ζωοδόχου Πηγής στις νοτιανατολικές πλευρές του Αίνου. Ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια και προστατεύονται από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου.

Δείτε τις εικόνες

αλογο-πισινα5
Αλογο__1_1
Αλογο__2_2
Αλογο__3_3

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time