Σοκαρισμένη είναι όλη η Ελλάδα από την τραγωδία που σημειώθηκε χθες στη Νίκαια, όπου ένα 7χρονο κορίτσι παρασύρθηκε από φορτηγό και έχασε τη ζωή του.

Το μοιραίο τροχαίο συνέβη λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι, στη διασταύρωση των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Κουταΐση στη Νίκαια.

Ο οδηγός του φορτηγού κρατείται στην τροχαία Κορυδαλλού και οι Αρχές λαμβάνουν μαρτυρικές καταθέσεις τόσο από τον ίδιο όσο και από αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού.

Συγκλονίζει ο πατέρας

Συγκλονιστικός ήταν ο πατέρας της 7χρονης, που μίλησε στους δημοσιογράφους έξω από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας. «Αυτή η τιμωρία -έχασα το 2019 τον αδελφό μου, το 2021 την πεθερά μου- είναι η μεγαλύτερη τιμωρία που μπορεί να έχει ένας πατέρας, μια οικογένεια», είπε.

«Παραβίασε το κόκκινο και σκότωσε το αγγελάκι μου. Αν είναι άντρας να αυτοκτονήσει. Εμείς στη Μάνη ό,τι κάνουμε αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Μπορώ να του κάνω μεγάλο κακό», συνέχισε ο πατέρας μέσα στον θρήνο του.

Μάλιστα, όπως σημείωσε σπαραχτικά, θα δωρίσει τα όργανα του παιδιού του, για να ζήσουν άλλα παιδάκια. «Θα δώσω ό,τι έχει μείνει, ματάκια, καρδούλα σε παιδάκια, να ζήσουν».

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι, δεν υπάρχει Παιδεία. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ζήσω αυτό το πράγμα», ανέφερε ο τραγικός πατέρας.

Τραγική ειρωνεία όπως ο ίδιος ανέφερε, ότι μόλις πληροφορήθηκε ότι το παιδί του «έφυγε» από τη ζωή σε τροχαίο, αμέσως έτρεξε στο σημείο. Στον δρόμο, λίγο πριν φτάσει κι ανεβαίνοντας τη Γρηγορίου Λαμπράκη, είδε στην αντίθετη κατεύθυνση ένα ασθενοφόρο. Παρακαλούσε, όπως ο ίδιος είπε να μην ήταν μέσα στο όχημα του ΕΚΑΒ το παιδί του. Δυστυχώς, όμως, ήταν η 7χρονη κόρη του που μεταφερόταν στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Το χρονικό

Η 7χρονη Παναγιώτα μαζί με την 12χρονη ξαδέλφη της Μαρία είχαν πάει για μπάνιο συνοδευόμενες από τη μητέρα της 12χρονης. Σύμφωνα με τις εικόνες που κατέγραψε κάμερα που βρίσκεται στην περιοχή, οι τρεις τους διακρίνονται να κατεβαίνουν από ένα τουριστικό λεωφορείο το οποίο σταματάει στο κόκκινο φανάρι στη Γρηγορίου Λαμπράκη.
Με τα αυτοκίνητα σταματημένα, οι τρεις τους ξεκίνησαν να περνούν τη διάβαση.

Εκείνη τη στιγμή στην αριστερή πλευρά της λεωφόρου που είναι άδεια πλησιάζει ένα κόκκινο φορτηγό. Ο οδηγός του χωματουργικού έχει στα δεξιά μπροστά του ένα άλλο λευκό φορτηγό. Πλησιάζει και σταματάει στο φανάρι για να στρίψει αριστερά.

Ακριβώς εκείνη τη στιγμή η γυναίκα κινείται βιαστικά στη διάβαση για να περάσει απέναντι, όταν ξαφνικά ακούγονται ουρλιαχτά με τα δύο κοριτσάκια να βρίσκονται κάτω από τις ρόδες του χωματουργικού. Η 7χρονη Παναγιώτα βρήκε τραγικό θάνατο ενώ η 12χρονη ξαδέρφη της νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. Σύμφωνα με τους γιατρούς, έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ υπεβλήθη σε επέμβαση στη λεκάνη αργά χτες το απόγευμα.