Διαφωνία ανέκυψε σχετικά με τη περαιτέρω μεταχείριση του του ηθοποιού-σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη, όσο αφορά τις δύο επιπλέον κατηγορίες βιασμού που αντιμετωπίζει ανάμεσα σε ανακρίτρια και εισαγγελέα.

Η ανακρίτρια είχε την άποψη ότι πρόκειται για την ίδια υπόθεση και κατά συνέπεια δε χωρεί δεύτερη προφυλάκιση, ενώ ο εισαγγελέας θεωρεί ότι πρόκειται για διάφορετικες υποθέσεις και ζήτησε να εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης.

Η υπόθεση θα κριθεί πλέον εντός των επόμενων ημερών από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Μέχρι τότε ο κατηγορούμενος θεωρείται ελεύθερος για αυτή την υπόθεση, αλλά ισχύει η προφυλάκιση που του είχε επιβληθεί.

Το Ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης είναι 18 μήνες, αλλά σύμφωνα με τον συνηγόρο του Αλέξη Κούγια αν του επιβληθεί δεύτερη προφυλάκιση θα φτάσει τους 24 μήνες.

Δηλώνει αθώωος και ζητάει αποφυλάκιση με βραχιολάκι

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αρνήθηκε κατηγορηματικά τις δύο νέες κατηγορίες βιασμού που αντιμετωπίζει στο πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στην 19η τακτική ανακρίτρια, ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο προφυλακισμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης ζήτησε την αποφυλάκιση του με "βραχιολάκι" αναλαμβάνοντας όπως τονίζει ο ίδιος το κόστος.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης στις 115 σελίδες του υπομνηματος του όχι μόνο αρνείται τις δύο νέες κατηγορίες για βιασμό που αντιμετωπίζει αλλά και τις δύο προηγούμενες, επιχειρώντας σε αρκετές περιπτώσεις, να αποκαθηλώσει όχι μόνο την ουσία των κατηγοριών αλλά και την ηθική υπόσταση των προσώπων που τον καταγγέλλουν.