Νέα αύξηση παρουσίασαν σήμερα τα κρούσματα, τα οποία έφτασαν εσχάτως τα 2.107, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εξέλιξη της πανδημίας.

«Αιμορραγία» οι άνω των 50 ετών 

«Η ταχύτητα με την οποία μεταδίδεται η μετάλλαξη Δέλτα είναι δεδομένο ότι θα κυριαρχήσει και θα μας δίνει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων», σημειώνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή LIVE NEWS. «Για να μη μεταφράζεται ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων σε μεγάλο αριθμό νοσηλειών και σε βαριές νοσηλείες, θα πρέπει να ανευρεθεί η αιτία της «αιμορραγίας». Αιτία της «αιμορραγίας» είναι η ανεμβολίαστη ομάδα άνω των 50 ετών».

Ο κ. Εξαδάκτυλος απηύθυνε έκκληση στους άνω των 50 να σπεύσουν να εμβολιαστούν, ώστε να βάλουν «φρένο» στην εξάπλωση του ιού.

Με rapid test η επιστροφή από τα νησιά

Την ίδια ώρα, η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε σήμερα τη διενέργεια rapid test για την επιστροφή των εκδρομέων από τα νησιά, όπως ανακοινώθηκε και από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας από το υπουργείο Υγείας.

«Το συμπέρασμα είναι ότι για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί», υπογράμμισε ο κ. Εξαδάκτυλος, ενώ έβαλε τέλος στα σενάρια για τοπικά lockdowns. «Τα lockdowns πρέπει να είναι σκληρά και διαρκείας για να έχουν αποτέλεσμα και αυτήν την πολυτέλεια δεν την έχουμε».

Σχετικά με τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, σημείωσε ότι είναι σκόπιμο να τις φοράμε σε συνθήκες συνωστισμού.