Στην Ίο διοργανώθηκε κορονοπάρτι με 1.000 άτομα από τουριστικό πρακτορείο που διοργανώνει εκδρομές νέων μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις. Από το πάρτι αυτό τουλάχιστον 20 άτομα βρέθηκαν θετικά στο κορναϊό.

«Στις 2 και 3 Ιουλίου ήρθαν στην Ίο περισσότερα από 1000 παιδιά για τις πρώτες του διακοπές μετά την πανελλήνιες εξετάσεις. Δυστυχώς τότε δεν ίσχυε ακόμα το μέτρο που ισχύει από τη Δευτέρα που μας πέρασε ότι για να ταξιδέψει κάποιος στα νησιά μας πρέπει να έχει κάνει ή εμβολιασμένος και 14 ημέρες ή rapid test ή μοριακό τεστ. Ήρθανε με self test. Δυστυχώς από την πρώτη - δεύτερη ημέρα ορισμένα παιδιά, περίπου 10 στον αριθμό αρχίζανε να παρουσιάζουνε κάποια συμπτώματα, μικρά ευτυχώς, το πιο σημαντικό είναι ότι τα παιδιά είναι όλα καλά», δήλωσε ο δήμαρχος Ίου Γκίκας Γκίκας.

Όπως βλέπετε στις εικόνες το τουριστικό γραφείο που διαφήμιζε την εκδρομή στην Ίο με δεκάδες αναρτήσεις στα social media, για να προσελκύσει τους νέους χρησιμοποιούσε σαν κράχτη τα πάρτι δικής του διοργάνωσης σε μαγαζιά του νησιού, αλλά και σε πλοία.

«Έρχονται από ένα ταξιδιωτικό πρόγραμμα που κάνουν παιδιά μετά τις πανελλήνιες. Εκεί δημιουργήθηκε όλο το πρόβλημα. Τα παιδιά που έφερε αυτό το συγκεκριμένο γραφείο που διοργανώνει, Έλληνες, κάποια στιγμή αυτά βρεθήκαν στην παραλία, μέσα στα στενάκια, ανεμβολίαστα είναι όλα σίγουρα, μετέφερε το πρόβλημα. Προ του γκρουπ αυτού, το νησί μας ήταν καταπράσινο», δήλωσε κάτοικος του νησιού.

Όπως βλέπετε στην ανάρτηση που έχει γίνει στις 9 Ιουνίου, διαφημίζεται κορoνοπάρτι στη θάλασσα με πλεούμενο. Η φωτογραφία είναι λίγο πριν την αναχώρηση, με δεκάδες μπίρες μέσα στα φορητά ψυγειάκια και τους νέους ο ένας δίπλα στον άλλον χαρούμενοι πριν την αναχώρηση.

«Τα παιδιά αυτά ήρθαν από Αθήνα, δηλαδή κάλλιστα πολλά από αυτά τα παιδιά θα μπορούσαν ήδη να νοσούν από διάφορα πάρτι, από διάφορους χώρους που είχαν συνευρεθεί πριν στην Αθήνα και ερχόμενα εδώ με ένα selftest που κατά πόσο κάποια παιδιά το κάνανε ή απλά πήραν μια φόρμα τη συμπληρώσανε, μόνο και μόνο για να ταξιδέψουν, μετά είναι πάρα πολύ εύκολο όταν έχεις 1000 τόσα παιδιά αυτής της ηλικίας να περιφέρονται όλα μαζί, να πηγαίνουν για μπάνιο όλα μαζί, να μένουν όλα μαζί να υπάρξει μια μεταδοτικότητα απ’ το ένα στο άλλο», είπε σχετικά ο επιχειρηματίας Γιώργος Ζαννάκης.

Τα περιβόητα πάρτι στον Μυλοπότα

Τα περιβόητα πάρτι στον Μυλοπότα είναι γνωστά, με τους νέους να διασκεδάζουν με άφθονο αλκοόλ, δυνατή μουσική και χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης όπως βλέπετε και στις εικόνες.

«Στην παραλία του Μυλοπότα, υπάρχει ένα μεγάλο beach bar που με άλλες συνθήκες διοργανώνει με dj πάρτι και αυτά. Εννοείται τα παιδιά συγκεντρώνονται. Και στο beach bar να μην είναι, είναι από κάτω στην παραλία στις ξαπλώστρες, είναι νέα παιδιά, το ένα δίπλα στο άλλο, διασκεδάζουν», ανέφερε κάτοικος του νησιού.

Τουλάχιστον 10 άτομα βρέθηκαν θετικά από τον κορωνοπάρτι των 1000 ατόμων που διοργανώθηκε από το τουριστικό πρακτορείο και βρίσκονται σε καραντίνα στο νησί, ενώ 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα εντοπίστηκαν στο πλοίο από την Ίο, το οποίο έφτασε στη Ραφήνα το βράδυ της Τετάρτης.

«Τα παιδιά αυτά είναι στην Ιό ακόμα στα ξενοδοχεία τους καραντίνα μαζί με τις στενές του επαφές. Στο πλαίσιο αυτό μετά ανέλαβε ο ΕΟΔΥ την όλη διαδικασία, εκεί εντάσσεται και χθες ο έλεγχος που έγινε σε ένα κομμάτι του γκρουπ αυτών των παιδιών που επέστρεψε στο λιμάνι της Ραφήνας», συμπλήρωσε ο κ. Γκίκας.

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες του νησιού, το ταξίδι στα νησιά με rapid ή μοριακό τεστ για μη εμβολιασμένους, θα έπρεπε να είχε εφαρμοστή νωρίτερα, αφού στην Ίο το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί.

«Η κυβέρνηση το συγκεκριμένο πράγμα που εφάρμοσε αυτή την εβδομάδα, έπρεπε να το έχει εφαρμόσει από πριν. Εμείς έχουμε φτάσει σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εμβολιασμού στην Ίο. Και οι κάτοικοι και άτομα που έχουν έρθει για εργασία. Φαντάσου στον χώρο μου εμένα είναι όλο το προσωπικό μου εμβολιασμένο», είπε ο κ. Ζαννάκης.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 24 άτομα θετικά, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι σε λίγες μέρες ίσως εμφανιστούν και άλλα κρούσματα.