Σε νέα απολογία έχει κληθεί σήμερα ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης, από την 19η τακτική ανακρίτρια η οποία χειρίζεται τη δικογραφία με τις καταγγελίες σε βάρος του από τον περασμένο Φεβρουάριο οπότε και συνελήφθη.

Η κλήση του ηθοποιού ήρθε μετά την άσκηση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών νέων ποινικών διώξεων σε βάρος του για νέες υποθέσεις βιασμών.

Η πρώτη καταγγελία για τη οποία του απαγγέλθηκε νέα κατηγορία αφορά σε όσα έχει υποστηρίξει νεαρός άνδρας, καταθέτοντας στις δικαστικές αρχές, σχετικά με τη γνωριμία του με τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Συγκεκριμένα, όπως έχει καταγγείλει, ο Δημήτρης Λιγνάδης, τον «ψάρεψε» στην πλατεία του Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο, του πρότεινε να πάνε στο σπίτι του, όπου του έδωσε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες και «στη συνέχεια τον βίασε».

Η δεύτερη υπόθεση για την οποία του απαγγέλθηκε η κατηγορία του βιασμού, αφορά στην καταγγελία ενός 24χρονου άνδρα ο οποίος κατηγορεί τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό πριν από 7 χρόνια, όταν βρισκόταν σε ηλικία 17 ετών. Στην κατάθεσή του, ο 23χρονος μάρτυρας, ο οποίος φέρεται να «φιλοξενήθηκε» για επτά μήνες στο σπίτι του ηθοποιού το 2015, αναφέρεται στην κακοποίηση που υπέστη, αλλά και στο «modus operandi» του σκηνοθέτη, υποστηρίζοντας ότι «ψάρευε» ανήλικα στην πλατεία κάτω από το σπίτι του.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Λιγνάδης από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του και μέχρι σήμερα, υποστηρίζει ότι είναι αθώος και έχει χαρακτηρίσει τις καταγγελίες σε βάρος του «φανταστικά σενάρια» και «προϊόντα μυθοπλασίας», στάση που αναμένεται να τηρήσει και κατά τη σημερινή του απολογία ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας.