Ο «Greek Freak» πάτησε ξανά παρκέ τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Game 1 της σειράς των NBA Finals με τους Σανς, εκεί όπου το Φοίνιξ επικράτησε με 118-105 και έκανε το 1-0, έπειτα από τον σοκαριστικό τραυματισμό του.

Ο Αντετοκούνμπο ξεπέρασε τον τραυματισμό (υπερέκταση στο αριστερό γόνατο), ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 20 πόντους (7/12 βολές, 5/9 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 17 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 3 λάθη στα 35' που έμεινε στο παρκέ, τονίζοντας μετά από το τέλος του αγώνα με τους Σανς.

«Δεν είδα ξανά τον τραυματισμό μου. Δεν ήθελα να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Εκείνη τη στιγμή, πάντως πίστεψα πως θα μείνει εκτός δράσης για έναν χρόνο! Πίστεψα πως είχα διαλύσει το γόνατό μου! Επομένως, είμαι απλώς χαρούμενος που επέστρεψα έπειτα από δυο παιχνίδια... Ένιωσα υπέροχα που έπαιξα απόψε. Δεν πόνεσα καθόλου. Το γόνατό μου ήταν σταθερό... Δεν μπορώ να προβλέψω πως θα είμαι αύριο, όμως θεωρώ πως θα είμαι καλύτερα στο Game 2».

Ο τραυματισμός που σόκαρε 

Ο τραυματισμός του Γιάννη Αντετοκούνμπο στα μέσα της τρίτης περιόδου του τέταρτου τελικού της Ανατολής με τους Χοκς (30/6), άφησε σε δεύτερη μοίρα την ήττα των Ελαφιών. Συγκεκριμένα, ο Greek Freak προσγειώθηκε πολύ άσχημα στο παρκέ στα 7' πριν τη λήξη, μένοντας εκεί για αρκετή ώρα και πιάνοντας το γόνατό του, δίχως να επιστρέψει ξανά στο ματς. Οι πρώτες πληροφορίες από τα διεθνή Μέσα έκαναν λόγο για σοβαρή ζημιά στον χιαστό, προκαλώντας έντονη ανησυχία σε ολόκληρο τον αθλητικό κόσμο.

Ωστόσο ο Έλληνας σταρ στάθηκε τυχερός και γλίτωσε τα χειρότερα! Συγκεκριμένα, με ανάρτησή τους στο Twitter οι Μπακς ανακοίνωσαν πως Αντετοκούνμπο υπέστη μία υπερέκταση στο αριστερό του γόνατο, χάνοντας το Game 5 και 6 της σειράς των τελικών της Ανατολικής Περιφέρειας.

Βέβαια ως εκ θαύματος, ο Γιάννης κατάφερε να επανέλθει μόλις μια εβδομάδα μετά στην αγωνιστική δράση, μπαίνοντας ξανά στο παρκέ στο παιχνίδι κόντρα στους Σανς, όπου οι Μπακς ηττήθηκαν με 118-105. Ο Greek Freak παίζοντας περιορισμένα λεπτά (35) σε σχέση με τα συνηθισμένα έδειξε να πατά καλά και είχε 20 πόντους (7/12 βολές, 5/9 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 17 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα και 3 λάθη.


Το Game 2 θα γίνει τα ξημερώματα της Παρασκευής και πάλι στο Φίνιξ.