Την υποψία του ότι η αδικοχαμένη κόρη του είχε μάθει κάτι με το οποίο δεν συμφωνούσε, εξέφρασε για άλλη μια φορά ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς. Μιλώντας στο Mega, δεν θέλησε να αναφερθεί στα κίνητρα της δολοφονίας, ωστόσο τα όσα είπε δείχνουν ότι πιστεύει ότι ο 32χρονος σκότωσε την κόρη του για κάτι πολύ σοβαρότερο από έναν καβγά.

«Η κόρη μου ήταν ένα πολύ έξυπνο κορίτσι και πολύ ειλικρινής. Δεν θα συμπαραστεκόταν σε τίποτα παράνομο. Εάν μάθαινε κάτι, θα το είχε αναφέρει. Και νομίζω ότι ίσως αυτό σκόπευε να κάνει. Δυστυχώς δολοφονήθηκε ενώ κοιμόταν» είπε εξοργισμένος και χαρακτήρισε τον άλλοτε γαμπρό του «δειλό».

«Αυτό που το κάνει χειρότερο, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι ήταν τόσο δειλός. Τη σκότωσε ενώ κοιμόταν και νωρίτερα είχε βγάλει τις κάρτες μνήμης από τις κάμερες ασφαλείας, άρα ήξερε τι θα κάνει. Και περίμενε δύο ώρες μέχρι να κοιμηθεί και μετά τη σκότωσε», κατέληξε.

Ο πατέρας της Καρολάιν ζήτησε απόδοση δικαιοσύνης με ισόβια για το δολοφόνο της κόρης του, ενώ μίλησε με πολύ γλυκά λόγια για την εγγονή του, Λυδία: «Το κορίτσι είναι καλά και είναι χαρούμενο. Είναι με τη γιαγιά της και είναι χαρούμενη. Όλοι την αγαπούν εδώ. Είναι με τη Σούζαν, την κάνει μικρές βόλτες. Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να φροντίσω την εγγονή μου και να μεγαλώσει έτσι ώστε να μοιάζει στη μητέρα της».

Δείτε το σχετικό βίντεο

Ο δρόμος του χρήματος θα οδηγήσει στο κίνητρο

Στο μεταξύ, ανοιχτή παραμένει η έρευνα γύρω από τη στυγερή δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά, η οποία βρήκε μαρτυρικό θάνατο από τα χέρια του 32χρονου συζύγου της. Σχεδόν δύο μήνες μετά και από το παζλ του άγριου εγκλήματος λείπει το κίνητρο αφού ο ισχυρισμός του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ότι τη σκότωσε πάνω σε καβγά δεν φαίνεται να πείθει τον 12ο ανακριτή που ερευνά την υπόθεση. Ο τρόπος που δολοφονήθηκε η άτυχη Καρολάιν ενώ κοιμόταν (επί 5-8 λεπτά ο Αναγνωστόπουλος της είχε κλείσει τη μύτη και το στόμα), αλλά και οι περίεργες κινήσεις του πιλότου μέσα στη μεζονέτα του τρόμου, τόσο πριν όσο και μετά τη δολοφονία της 20χρονης, έχουν αφήσει αναπάντητα ερωτήματα ως προς το γιατί ο 32χρονος ήθελε νεκρή τη σύζυγό του.

Έτσι, και μετά τα όσα έχουν γίνει γνωστά γύρω από τα οικονομικά του ζευγαριού, αναζητείται πλέον ο «δρόμος του χρήματος», που ίσως ρίξει φως σε μία από τις πλέον αποτρόπαιες δολοφονίες που έγιναν ποτέ στη χώρα. Ο 12ος ανακριτής ερευνά τυχόν οικονομικές διαφορές που είχε το ζευγάρι, μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις ότι η οικογένεια της Καρολάιν πλήρωνε αδρά τόσο σε μηνιαία βάση όσο και σε έκτακτες περιστάσεις που προέκυπταν, όπως για παράδειγμα το περίφημο οικόπεδο στο Πικέρμι.
Για τον λόγο αυτό, έχει δοθεί εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος για άρση του απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών του καθ’ ομολογία δολοφόνου όσο και της αδικοχαμένης Καρολάιν, προκειμένου να ερευνηθεί ποια ήταν η οικονομική κατάσταση του καθενός και τι είδους συναλλαγές πραγματοποιούσαν.

Σημειώνεται ότι ακόμα και για την αγορά του οικοπέδου ο πιλότος απέκρυψε την αλήθεια, λέγοντας πως το οικόπεδο αγοράστηκε με χρήματα τόσο δικά του όσο και των δύο οικογενειών. Μάλιστα, τα χρήματα του οικοπέδου ήταν και ο λόγος που είχε αρχικά επικαλεστεί ο πιλότος ότι ήταν η αιτία για την οποία είχαν εισβάλει οι κουκουλοφόροι στο σπίτι της οδού Παναγούλη, κάτι που όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια ήταν ένα ακόμα ψέμα που χρησιμοποίησε για να καλύψει τα ίχνη του.

Όπως έγινε γνωστό στην πορεία, μέσω του δικηγόρου της οικογένειας της Καρολάιν, Θανάση Χαρμάνη, η αγορά ολοκληρώθηκε έξι μόνο ημέρες πριν δολοφονήσει την 20χρονη κι ενώ ήδη το είχε γράψει στο όνομά του. Εκείνη την ημέρα έλαβε και τα τελευταία 20.000 ευρώ από τις 50.000 συνολικά που έδωσε η μητέρα της Καρολάιν, Σούζαν Ντελά Κουέστα. «Η αγορά στοίχισε 55.000 ευρώ: ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έδωσε προκαταβολή 3.000 ευρώ και μετέπειτα έφερε τραπεζική επιταγή με το υπόλοιπο των 52.000. Ωστόσο, από αυτά, τα 50.000 τα έδωσε η μητέρα της Καρολάιν» υπογράμμισε ο κ. Χαρμάνης.

Παράλληλα, από την κατασκευαστική εταιρεία το συνολικό τίμημα για το χτίσιμο μονοκατοικίας 120 τ.μ. με πισίνα στο συγκεκριμένο οικόπεδο είχε υπολογιστεί σε 190.000 ευρώ. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονταν διάφοροι φόροι, άδεια οικοδόμησης και πληρωμές όλων των φορέων που χρειάζονταν. Όταν συνελήφθη και ομολόγησε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, παραδέχτηκε ότι είχε καταθέσει αίτηση για τραπεζικό δάνειο, για το οποίο είχε βγει προέγκριση 160.000 ευρώ στις 14 Απριλίου.
«Ουσιαστικά, κάποια χρήματα που είχα εγώ στην τράπεζα, με τη χρηματική βοήθεια των γονιών μου και των γονιών της Καρολάιν, όλα μαζί θα έμπαιναν σε ένα κοινό, ας πούμε, ταμείο που θα συμπλήρωνε το δάνειο για το σπίτι», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί ελέγχουν όλες τις πληροφορίες που έρχονται γύρω από την υπόθεση, μεταξύ των οποίων, αυτή που δημοσιεύτηκε κατά κόρον στον βρετανικό Τύπο και ήθελε τον κατηγορούμενο να μετέφερε ναρκωτικά για το λογαριασμό καρτέλ. Σύμφωνα με όσα έγραφαν οι εφημερίδες Sun, Daily Mail και Daily Mirror, οι ερευνητές ψάχνουν τα οικονομικά του πιλότου και τις πηγές εσόδων του, καθώς έχουν δημιουργηθεί υποψίες για το πώς το ζευγάρι κατάφερνε να κάνει πολυτελή ζωή. Ωστόσο, η ελληνική αστυνομία διέψευσε αυτή την πληροφορία, αν και τόνισε ότι ερευνά όλα τα ενδεχόμενα.

Όπως αποκάλυψε το Mega, ο συζυγοκτόνος φαίνεται να είχε αποκτήσει και κάποιο χρηματικό ποσό από την πώληση του πατρικού σπιτιού της μητέρας του στη Λάρισα. Τα χρήματα που έλαβε η οικογένεια ανέρχονταν στα 100.000 ευρώ, τα οποία μοιράστηκαν ισόποσα στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και τον αδελφό του, και ένα ποσό κράτησε η οικογένειά του. Αξίζει να σημειωθεί πως η μετέπειτα συμπεριφορά του 32χρονου είχε κάνει εντύπωση τόσο στους ανθρώπους που ασχολούνταν με το χτίσιμο του σπιτιού όσο και στους γείτονές του: «Μας έλεγε ότι έχει ξεκινήσει το σπίτι, ότι είχε δώσει μάλιστα και προκαταβολή στην κατασκευαστική εταιρεία που είχε αναλάβει την ανέγερση. Μάλιστα, συνέχισε να κάνει ραντεβού για να προχωρήσει η συμφωνία και μετά το θάνατο της Καρολάιν».

Κόπηκαν τα χαμόγελα του Μπάμπη στη φυλακή

Κι ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τα κίνητρα που οδήγησαν τον πιλότο να σκοτώσει την Καρολάιν, εντύπωση προκαλεί η αλλαγή της συμπεριφοράς του συζυγοκτόνου μέσα στις φυλακές. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, που από την αρχή της προσαγωγής του στη ΓΑΔΑ μέχρι σήμερα έχει «φορέσει» πολλά πρόσωπα, φαίνεται πως βρίσκεται σε απόγνωση…

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «ΟΝ time», o πιλότος μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και να κατανοεί πλήρως πια πως θα περάσει πολλά χρόνια στη φυλακή. Όπως μας περιγράφουν σημαντικές πηγές, ο Μπάμπης κυκλοφορεί σαν χαμένος, δεν μιλάει πολύ, ενώ έχει δημιουργήσει μια σχέση με τρόφιμο στον οποίο έχει αρχίσει να «ανοίγεται». Πρόκειται για σωφρονιστικό υπάλληλο που έχει καταδικαστεί για υποθέσεις ναρκωτικών.

Ο ίδιος δείχνει μεταμέλεια για το αποτρόπαιο έγκλημα, ενώ αυτό που δεν συγχωρεί, όπως λέει, στον εαυτό του, είναι το κακό που προξένησε στην κόρη του. Αυτή είναι και ο λόγος, που, όπως λέει, θα αντέξει, όπως μας μεταφέρουν καλά γνωρίζοντες, αφού ο πιλότος πιστεύει πως κάποια στιγμή θα τη σφίξει στην αγκαλιά του. Ήδη η δικαστική απόφαση που επιτρέπει μόνο τέσσερις φορές το μήνα στην οικογένειά του να βλέπει τη μικρή Λυδία τον καταρράκωσε, αφού ναι μεν θέλει το καλύτερο για τη κόρη του, όμως ήλπιζε οι δικοί του άνθρωποι να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί της.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ρωτά τα πάντα για την υπόθεσή του, έχει καθημερινή επαφή με τον δικηγόρο του Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, ενώ δείχνοντας να έχει γνώση πάνω σε νομικά θέματα, ρωτάει συνέχεια πόσο μπορεί να μείνει μέσα στη φυλακή και ποια είναι τα πιθανά σενάρια. Το ύφος του ψυχρού και απαθή Μπάμπη δεν υπάρχει πια καθώς ο συζυγοκτόνος έχει άλλο βλέμμα: Στενάχωρο, καταβεβλημένο και σε απόγνωση. Το μόνο πράγμα που σκέφτεται είναι το πώς θα βγει γρηγορότερα από τις φυλακές.

Τις επόμενες μέρες ο πιλότος θα αναλάβει και άλλο πόστο στη φυλακή, εκτός από εκείνο της τροφοδοσίας, αφού έχει εκφράσει την επιθυμία να δουλεύει και να προσφέρει ό,τι μπορεί περισσότερο, για να περνάει πιο γρήγορα ο χρόνος, όπως λέει.

Η παρέα του Κορυδαλλού

Μεγαλώνει καθημερινά η «παρέα» του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχε μεταφερθεί στη ΣΤ’ (VIP) πτέρυγα όπου κρατείται και ο πρώην αρχιμανδρίτης Θεοφύλακτος Κόμβος, που είχε αδειάσει ένα μπουκάλι βιτριόλι στο συνοδικό δικαστήριο της Μονής Πετράκη, τραυματίζοντας 7 μητροπολίτες για να τους εκδικηθεί για την καθαίρεσή του.

Χθες, τον δρόμο για την ίδια πτέρυγα επρόκειτο να ακολουθήσει και ο αυτοαποκαλουμενος «artfreak», ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής-φαντομάς Γιώργος Σαρμαντζόπουλος που ομολόγησε την «κλοπή του αιώνα» στην Εθνική Πινακοθήκη και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 49χρονος, αφού κάνει το προβλεπόμενο τεστ COVID-19 και οδηγηθεί στον ειδικό χώρο της καραντίνας, στη συνέχεια θα περάσει από συνέντευξη με τη διευθύντρια για να συμπληρωθεί ο φάκελός του.

Σε αυτήν την πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού οδηγούνται οι κρατούμενοι χαμηλής επικινδυνότητας και συνήθως οικονομικών εγκλημάτων. Εκεί κρατούνται και άτομα που λόγω της αναγνωρισιμότητας που απέκτησαν μετά το έγκλημά τους προφυλάσσονται στα συγκεκριμένα κελιά από επιθέσεις συγκρατουμένων τους.

Τους τελευταίους δύο μήνες, μαζί με τον Αναγνωστόπουλο, τον βιτριολιστή και τον «artfreak», είναι και ο Μένιος Φουρθιώτης, ενώ ο αδίστακτος πιλότος μοιράζεται το κελί του με ένα σωφρονιστικό υπάλληλο που έχει καταδικαστεί για υπόθεση ναρκωτικών, έναν ακόμη που βαρύνεται με το ίδιο αδίκημα κι έναν τρίτο που εκτίει ποινή για λαθρεμπόριο.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time