Σοκαριστικές αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον 81χρονο συγγραφέα στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης που χθες πρωί έβαλε φωτιά στο σπίτι του και πέθανε. Ο συγγραφέας Ευάγγελος Βαρελίδης πριν το απονενοημένο διάβημα είχε ενημερώσει με δύο mail έναν επιστήθιο φίλο του σχετικά με το τι θα ακολουθούσε.

Ο φίλος του ηλικιωμένου συγγραφέα, Φάνης Βροχίδης, ο οποίος μίλησε στο thestival.gr, είπε πως είχε αποφασίσει αρκετές εβδομάδες πριν να βάλει τέλος στη ζωή του. Αποκάλυψε επίσης ότι του ζήτησε να καταγράψει σε βίντεο τη στιγμή που θα αυτοκτονούσε. «Έλαβα δύο email από τον Ευάγγελο που μου εξηγούσε για ποιους λόγους έκανε αυτό που έκανε. Μου είπε μάλιστα να έρθω εδώ νωρίς και να τραβάω βίντεο, “θα γίνει” μου λέει “πανηγύρι μεγάλο”» ανέφερε ο φίλος του 81χρονου.

«Η ζωή του ήταν δύσκολη. Τον τελευταίο καιρό έπαθε ένα μικρό εγκεφαλικό που του στέρησε την ικανότητα να γράφει γρήγορα στον υπολογιστή και σαν συγγραφέας που ήταν αυτό ήταν πλήγμα» ανέφερε. «Πήρα τηλέφωνο στην αστυνομία, βρεθήκαμε εδώ με τους αστυνομικούς, άνοιξα κάτω με το κλειδί μου, ανεβήκαμε επάνω αλλά δεν μπορούσαμε να ανοίξουμε γιατί από μέσα είχε βάλει άλλο κλειδί. Μιλούσαμε, επειδή είδε τους αστυνομικούς είπε πως δεν πρόκειται να ανοίξει. Βγήκε στην ταράτσα, έριξε μερικούς πυροβολισμούς στον αέρα, πέταξε 4-5 βιβλία του κάτω και στη συνέχεια ακούσαμε μία έκρηξη», δήλωσε ο φίλος του 81χρονου. «Στη συνέχεια μου είπε “Φάνη απομακρύνσου”, ακούσαμε μια έκρηξη, πήρε φωτιά ο χώρος και δεν τον είδα έκτοτε. Πολύ πιθανώς να πυροβολήθηκε και μετά να κάηκε». Ο ηλικιωμένος συγγραφέας βρέθηκε απανθρακωμένος λίγο αργότερα, με την καραμπίνα δίπλα του.

«Τις τελευταίες ημέρες αισθάνομαι ότι πλησιάζει η ώρα της συνειδητής αναχώρησής μου από αυτή τη ζωή» επισήμανε ο 81χρονος συγγραφέας στο email που έστειλε πριν αυτοκτονήσει στο φίλο του, ενώ πριν 15 ημέρες του έστειλε ξανά επιστολή και του παρέδωσε κάποια από τα πράγματά του. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο συγγραφέας-φιλόσοφος βγήκε περίπου στις 8.20 το πρωί στην ταράτσα και απευθύνθηκε σε μία γειτόνισσα που ήταν στο μπαλκόνι της, λέγοντάς της να πει στον άνδρα της να μετακινήσει το αμάξι. Ύστερα της είπε να μπει μέσα γιατί θα αρχίσει να πυροβολεί. Γείτονές του κάνουν λόγο για έναν πολύ ήσυχο, αλλά ιδιαίτερο άνθρωπο. Ο 81χρονος διοργάνωνε φιλοσοφικές συναντήσεις με κύριο αντικείμενο, όπως φαίνεται και από σχετικές αφισοκολλήσεις που είχε κάνει, τον νου, τον έρωτα, τη συνείδηση και το εγώ.

Δείτε το σχετικό βίντεο



*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time