«Έχουμε μειωμένα περιστατικά εισαγωγών τον τελευταίο καιρό, ωστόσο έχει πέσει το όριο ηλικίας, έχουμε γενικά νέους ανθρώπους που μπαίνουν στα νοσοκομεία», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα.

«Στις ΜΕΘ οι περισσότεροι είναι 50-20 ενώ έχουν νοσηλευτεί και 20άρηδες. Το τελευταίο 3μηνο είχαμε 3 εισαγωγές με μία δόση και καμία με τη διπλή δόση», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γκάγκα.

Αναφορικά με τη μετάλλαξη «Δέλτα», η πνευμονολόγος τόνισε ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα κρούσματα. «Τις επόμενες μέρες είναι πιθανό να ξεπεράσουμε και τα 1.000 κρούσματα», προειδοποίησε.

«Κάποιοι έχουν εμβολιαστεί και το περνάνε στο πόδι, κάποιοι είναι νέοι και μπορεί και να μη νοσηλευτούν. Στους ανεμβολίαστους οι πιθανότητες νοσηλείας είναι αρκετές», υπογράμμισε η ίδια.

«Σε παγκόσμιο επίπεδο το ποσοστό εμβολιασμού είναι μικρό, λόγω και χωρών που δεν έχουν εμβολιαστεί», εξήγησε και πρόσθεσε ότι «τον covid θα μπορούσαμε να τον ξεχάσουμε αν εμβολιαστούμε και αν προσέχουμε».

«Τα δικά μου παιδιά θα τα εμβολίαζα. Και τα δύο μου παιδιά εμβολιάστηκαν με AstraZeneca. Θα ανησυχούσα αν δεν εμβολιαζόντουσαν», τόνισε η κ. Γκάγκα.

Ακόμη σημείωσε ότι οι αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου λέει ότι εφόσον συντρέχει λόγος υγείας ο εμβολιασμός μπορεί να είναι υποχρεωτικός. «Εγώ εκτιμώ ότι όσοι εργάζονται και έχουν να κάνουν με κόσμο δεν μπορεί να μην εμβολιάζονται», δήλωσε επιπρόσθετα.