Σοκαριστικές οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον 49χρονο ελαιοχρωματιστή «artfreak» και τη συμμετοχή του σε εντυπωσιακές κλοπές και πωλήσεις, πέραν εκείνης στην Εθνική Πινακοθήκη, αποκαλύπτει ο κορυφαίος ντετέκτιβ της Τέχνης, Αrthur Brand.

Ο κορυφαίος ερευνητής δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες ντοκουμέντα για την κρυψώνα 49χρονου ελαιοχρωματιστή. Στο διαμέρισμα στην Κερατέα, στον καφέ τοίχο, έκρυβε με γυψοσανίδα τους πίνακες του Μοντριαν και του Πικάσο, που άρπαξε από την Εθνική Πινακοθήκη.

Πήρε προθεσμία ο 49χρονος

Στη δεύτερη φωτογραφία διακρίνονται καλά συσκευασμένα δέματα, τα οποια σύμφωνα με τον ερευνητή κρύβουν τους πίνακες.

Σύμφωνα με τον Αrthur Brand, ο δράστης ετοιμαζόταν να τους στείλει στην Ολλανδία, αλλά δεν πρόλαβε. Σύμφωνα με τον ίδιο, η τελευταία προσπάθεια του 49χρονου να πουλήσει τον Πικάσο έγινε πρόσφατα με ενδιαφερόμενο στην Γερμανία, αλλά η πώληση απέτυχε. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο «artfreak» είχε κι άλλους πίνακες στην κατοχή του. Έναν Πικάσο και έναν Μονέ που εκλάπησαν από το Ρότερνταμ το 2012, την ίδια χρονιά δηλαδή που εκλάπησαν και οι δυο πίνακες από την Εθνική Πινακοθήκη.

«Πρώτα από’ όλα πρέπει να παραδεχθώ ότι ο Γιώργος είναι ένας πανέξυπνος τύπος. Έκανε την τέλεια δουλειά, την τέλεια ληστεία», δήλωσε ο κορυφαίος ντετέκτιβ της Τέχνης στο κεντρικό δελτίο του Star.

Σύμφωνα με την εκτίμησή του, ο «artfreak» προστατεύει ένα άλλο άτομο, που πιστεύει ότι εμπλέκεται στο όλο θέμα με την κλοπή των πινάκων.