Το ενδεχόμενο ο 32χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος να διακινούσε ναρκωτικά με το ελικόπτερο για λογαριασμό καρτέλ εξετάζει τώρα ο βρετανικός Τύπος, που επικαλούμενος αστυνομικές πηγές θεωρεί πιθανόν να σκότωσε την 20χρονη γυναίκα του για να της κλείσει το στόμα.

Το βράδυ της Πέμπτης, η μία μετά την άλλη οι βρετανικές εφημερίδες The Sun, Daily Mail και Daily Mirror, με πηχυαίους τίτλους και εκτενέστατα ρεπορτάζ, πρόβαλλαν ως ισχυρή την πιθανότητα ο κατηγορούμενος πιλότος να έκανε και «άλλα» δρομολόγια με το ελικόπτερο, που του επέτρεπαν να έχει την άνετη ζωή που παρουσίαζε με συνεχή ταξίδια και ακριβά σπίτια.

Το μυστικό του τέρατος

Ο δολοφόνος σύζυγος της Καρολάιν Κράουτς “διακινούσε ναρκωτικά για καρτέλ και έκλεισε το στόμα της γυναίκας του” φοβάται η αστυνομία» γράφει πρώτη η Sun. Παρόμοιοι οι τίτλοι και των άλλων δύο εφημερίδων που επικαλούνται ελληνικές αστυνομικές πηγές, οι οποίες, σύμφωνα με τα βρετανικά ταμπλόιντ, φοβούνται ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σκότωσε την 20χρονη Καρολάιν όταν εκείνη ανακάλυψε το «βρόμικο» μυστικό του.

«Η ελληνική αστυνομία φοβάται ότι ο σύζυγος της Βρετανίδας Καρολάιν Κράουτς τη σκότωσε αφού ανακάλυψε ότι χρησιμοποιούσε το ελικόπτερό του για διακίνηση ναρκωτικών πανίσχυρων καρτέλ» αναφέρουν τα βρετανικά δημοσιεύματα. Σε αυτά αναφέρεται επίσης πως οι έρευνες της αστυνομίας στρέφονται τώρα και γύρω από τα οικονομικά του ζευγαριού και εκφράζονται προβληματισμοί για το πού έβρισκε ο πιλότος τα χρήματα για να δικαιολογήσει τον πολυτελή τρόπο ζωής που έκανε. Επικαλούνται ακόμη τις δηλώσεις του 78χρονου πατέρα της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς, ο οποίος είχε πει στη Sun και την Daily Mail ότι θεωρεί βάσιμες τις φήμες που κυκλοφορούν στον ελληνικό Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες ο Αναγνωστόπουλος ήταν μπλεγμένος: «Η κόρη μου είχε ισχυρό το αίσθημα του σωστού και του λάθους», έχει πει ο ηλικιωμένος πατέρας. «Στην περίπτωση που ανακάλυπτε κάτι τέτοιο, σίγουρα θα του είχε πει ότι θα τον εγκατέλειπε».

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι τυχόν εμπλοκή του προφυλακισμένου δολοφόνου σε κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών δεν προκύπτει από τις ελληνικές πηγές.

Τα ακριβά σπίτια και το Ντουμπάι

Στις βρετανικές εφημερίδες δίνεται έμφαση και στις πρόσφατες διακοπές που είχε κάνει το ζευγάρι στο Ντουμπάι καθώς και στην αγορά του οικοπέδου στο Πικέρμι, αξίας 55.000 ευρώ, στο οποίο είχε προχωρήσει μία εβδομάδα πριν από τη δολοφονία της συζύγου του ο κατηγορούμενος πιλότος και προγραμμάτιζε να χτίσει εκεί σπίτι αξίας 190.000.

Σημειώνεται ότι για τη συγκεκριμένη αγορά είχε δώσει 50.000 ευρώ η μητέρα της Καρολάιν, Σούζαν Ντελά Κουέστα, ενώ για την κατασκευή του σπιτιού είχε λάβει δάνειο 160.000 ευρώ, άγνωστο κάτω από ποιες προϋποθέσεις. Ο μισθός του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου κυμαινόταν γύρω στις 3.000 ευρώ, ενώ κάθε μήνα λάμβανε βοήθημα από την πεθερά του της τάξης των 1.000 ευρώ και για τη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά κατέβαλλε ενοίκιο περίπου 1.100 ευρώ. Την ίδια ώρα, είχε γίνει γνωστό ότι το σπίτι που ονειρευόταν να χτίσει ο Αναγνωστόπουλος θα ήταν προκάτ, περίπου 120 τ.μ., με τρία υπνοδωμάτια, ενώ είχε ζητήσει και μια πισίνα μέσα στο οικόπεδο των 500 τ.μ.

Tα ταξίδια πάνω από την Αλόννησο

Βίντεο-ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες δείχνει τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να πιλοτάρει το ελικόπτερο πάνω από την Αλόννησο. Ήταν το 2016, την εποχή που ο 27χρονος τότε πιλότος πολιορκούσε τη 15χρονη Καρολάιν, προσπαθώντας να την εντυπωσιάσει. Μάλιστα, στο ελικόπτερο φέρεται να έχει μαζί και την παρέα του, ενώ το ερώτημα που δημιουργείται είναι πώς ο Αναγνωστόπουλος μπορούσε να κάνει ιδιωτικές πτήσεις όταν για μία ώρα θα χρειαζόταν τουλάχιστον 1.000 ευρώ;

Ή εσύ ή αυτή

Από τους πρώτους που είχαν υποστηρίξει ότι ο 32χρονος κατηγορούμενος δολοφόνησε την Καρολάιν για να της κλείσει το στόμα ήταν ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας Θανάσης Κατερινόπουλος, ο οποίος σε συνεντεύξεις του έκανε λόγο για «δεύτερη κουρτίνα» στην υπόθεση, με την άτυχη Καρολάιν να γνωρίζει πράγματα τα οποία δεν θα έπρεπε να ξέρει. «Σε ένα βαθμό μιλάμε για ηθικό αυτουργό για το θέμα της ανθρωποκτονίας, αλλά και ηθικούς αυτουργούς άλλων εγκληματικών πράξεων που πιθανόν να γνώριζε η άτυχη Καρολάιν, ενώ δεν έπρεπε να γνωρίζει και θα έπρεπε να της κλείσουν κάποιοι το στόμα». Μάλιστα, ο ίδιος είχε διερωτηθεί: «Μπορεί εκεί να πιέστηκε και να του είπαν “ή εσύ ή αυτή”. Μπορούμε να το αποκλείσουμε αυτό;». Το ίδιο είχε υποστηρίξει και ο αντιστράτηγος ε.α. και ψυχίατρος της ΕΛ.ΑΣ. Αντώνης Κασιμάτης, ο οποίος υποστήριξε πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σκότωσε την Καρολάιν για να της κλείσει το στόμα, καθώς φοβόταν πως η 20χρονη θα έκανε αποκαλύψεις.

«Ο τρόπος θανάτου της Καρολάιν είναι πραγματικός και συμβολικός. Ήθελε να της κλείσει το στόμα! Και το έκανε και πραγματικά και συμβολικά. Δεν ήταν ο κίνδυνος να φύγει από το σπίτι. Οι λόγοι ήταν πως αν φύγει η Καρολάιν από το σπίτι, θα έλεγε πράγματα σε κάποιους τα οποία ο δράστης θα φοβόταν θεσμικά».

Η κρυφή ζωή του Μπάμπη

Πριν από λίγες ημέρες η Daily Mail είχε δημοσιεύσει αποσπάσματα από ένα κρυφό και άγνωστο ημερολόγιο της Καρολάιν, όπου η νεαρή γυναίκα με κωδικοποιημένες εκφράσεις μιλούσε για τον «επικίνδυνο» και π@λι@π@@στ@ σύζυγό της. Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους της βρετανικής εφημερίδας, στο ημερολόγιο, που είχε βρεθεί σε ένα ντουλάπι κάτω από κουτιά παπουτσιών, η Καρολάιν περιέγραφε με μελανά χρώματα τον πιλότο και τα όσα ζούσε στη μεζονέτα του τρόμου στα Γλυκά Νερά.

Στις συγκεκριμένες σημειώσεις η 20χρονη Καρολάιν χρησιμοποιούσε βαρείς χαρακτηρισμούς για τον πιλότο, ενώ σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που αποκάλυψε η «ψυχολόγος» που την παρακολουθούσε επί 4 μήνες, ότι η ερωτική ζωή του ζευγαριού ήταν ανύπαρκτη, δημιουργεί ερωτήματα για το τι άλλο είχε ανακαλύψει η Καρολάιν για την κρυφή ζωή του άντρα της, που την απομάκρυνε οριστικά από αυτόν, σε βαθμό μάλιστα που έψαχνε σπίτι για να τον εγκαταλείψει.

Φήμες που δημοσιεύτηκαν σε ελληνικά sites είχαν κάνει λόγο για την ύπαρξη τρίτου προσώπου στη σχέση του ζευγαριού, που ευθυνόταν κατά κύριο λόγο για τη ρήξη που επήλθε πριν από περίπου ένα χρόνο μεταξύ της Καρολάιν και του Αναγνωστόπουλου. Ο ίδιος αρνείται ότι είχε μπει άλλο πρόσωπο ανάμεσά τους και όπως δήλωσε την Πέμπτη στο Mega, «η Καρολάιν ήταν η γυναίκα της ζωής μου». Μάλιστα, σε άλλο σημείο διέψευσε ότι η μητέρα της Καρολάιν πλήρωσε για το φέρετρο, με το δικηγόρο της οικογένειας, Θανάση Χαρμάνη, να απαντά, χθες, μέσω του sputnik, ότι με τα όσα λέει «το μόνο που κάνει είναι να κλειδώνει τα ισόβια».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time