Στο MEGA και την εκπομπή LIVE NEWS μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, αναφορικά με τα νέα μέτρα πο θα τεθούν σε ισχύ για τις μετακινήσεις, αλλά κια για την εστίαση. «Υπάρχει αυτή η μετάλλαξη από την οποία πρέπει να προστατευθούμε και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε επειδή φτάσαμε σε ένα καλό σημείο ύφεσης της πανδημίας, γιατί αυτό μπορεί να ανατραπεί» υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως όλοι μαζί συμβάλλουν για την επιτυχία απέναντι στην πανδημία, με την τήρηση των μέτρων και με τον εμβολιασμό.

«Μέτρα ενθάρρυνσης του εμβολιασμού»

«Αυτό το μέτρο για τις μετακινήσεις στα νησιά δεν είναι ένα μέτρο τιμωρίας, είναι ένα μέτρο ενθάρρυνσης του εμβολιασμού, σε αυτή τη δέσμη μέτρων που ανακοινώνει η κυβέρνηση και βοηθά τους πολίτες να μπορούν να ταξιδέψουν με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και για όσους είναι ανεμβολίαστοι –για λόγους υγειονομικούς- τηρείται ένα πιο αυστηρό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει τη διενέργεια rapid test έως 48 ώρες πριν. Δεν θεωρώ ότι είναι ένα σκληρό μέτρο» πρόσθεσε η κυρία Πελώνη, επαναλαμβάνοντας ότι ζούμε σε μια κατάσταση πανδημίας που κανείς δεν πρέπει να ξεχνά.

«Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, αυτό που αλλάζει όσο προχωρά ο εμβολιασμός, είναι οι μεγαλύτερες ελευθερίες για τους πολίτες που είναι εμβολιασμένοι και αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα για όσους είναι ανεμβολίαστοι» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, σημειώνοντας τα ίδια μέτρα ισχύουν και για τους τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας από το εξωτερικό. «Οι τουρίστες έρχονται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ και θα πρέπει να έχουν νέα τεστ για να μετακινηθούν στα νησιά ή για τους χώρους διασκέδασης ή ψυχαγωγίας» πρόσθεσε η κυρία Πελώνη.

Μιλώντας για το διαχωρισμό των καταστημάτων σε χώρους αποκλειστικά εμβολιασμένων πελατών ή μεικτούς, η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος θα μπορεί να αλλάξει τον «χαρακτήρα χρήσης» μόνο για μία φορά, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα μπορεί να υπάρχει διαχωρισμός για τους υπαίθριους και τους κλειστούς χώρους στο ίδιο κατάστημα. «Στα καταστήματα που θα είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους θα επιτρέπεται και μη καθήμενοι και ο χορός, οπότε θα πρέπει να υπάρχει σαφής διαχωρισμός», συμπλήρωσε.

«Χάρη στην προσπάθεια όλων φτάσαμε ως εδώ»

«Θέλω να θυμίσω ότι δεν φτάσαμε τυχαία ως εδώ, φτάσαμε με την προσπάθεια όλων και θα πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν πρέπει να τινάξουμε στον αέρα όλη αυτή την προσπάθεια που έχει γίνει αυτούς τους μήνες» πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να ληφθούν στο μέλλον ξανά οριζόντια μέτρα και πως τα περιοριστικά μέτρα και τα αυστηρά πρωτόκολλα θα αφορούν τους μη εμβολιασμένους πολίτες».

«Όσο περισσότερο ενισχύσουμε τον εμβολιασμό, τόσο πιο γρήγορα θα χτίσουμε το τείχος ανοσίας που αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Και δεν πρέπει να μένει πίσω η κοινωνία επειδή ένα κομμάτι αρνείται. Πρέπει να πειστούν οι πολίτες που είναι δύσπιστοι, είναι η μόνη ασπίδα που έχουμε απέναντι στον ιό και είναι το εισιτήριο για την επάνοδο στην κανονικότητα. Είναι προφανές και θα είναι πιο εύκολη η ζωή των πολιτών που θα είναι εμβολιασμένοι» κατέληξε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.