Σχεδόν έξι μήνες μετά το φονικό στον Άγιο Σώστη, με θύμα έναν 54χρονο, η αστυνομία εξιχνίασε το έγκλημα. Ήταν ένα απόγευμα του Ιανουαρίου όταν ένας 54χρονος με τους δύο γιους του βρίσκονταν σε καφετέρια στην περιοχή του Αγίου Σώστη στον Νέο Κόσμο. Στην πλατεία υπήρχαν κόσμος και μικρά παιδιά, αλλά αυτό δεν σταμάτησε τους δράστες από το να ανοίξουν πυρ, σκοτώνοντας τον 54χρονο και τραυματίζοντας τους γιους του και μια σερβιτόρα.

Οι δράστες διέφυγαν από το σημείο και από εκείνη την ημέρα ξεκίνησε ένα ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Δράστες είναι ένας 32χρονος Αλβανός και ένας συνομήλικός του Έλληνας. Ο πρώτος, όπως εκτιμάται, έχει διαφύγει στο εξωτερικό από την πρώτη στιγμή μετά το έγκλημα και θα εκδοθεί σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης, ενώ ο δεύτερος έχει συλληφθεί και έχει ομολογήσει. Μαζί με τον 32χρονο Έλληνα έχει συλληφθεί κι ένας 31χρονος, επίσης Έλληνας, που κατηγορείται για υπόθαλψη.

Οικονομικό το κίνητρο

Ο 32χρονος Αλβανός είχε οικονομικές διαφορές με έναν από τους γιους του θύματος. Το μοιραίο απόγευμα, πήγαν στην πλατεία του Αγίου Σώστη για να απαιτήσουν να τους δοθεί το ποσό που όφειλε ο νεαρός. Και όταν δεν μπόρεσε να το καλύψει, οι δυο κακοποιοί τράβηξαν όπλα και έβαλαν τέλος στη ζωή του 54χρονου πατέρα του.

Οι δύο δράστες της δολοφονίας χαρακτηρίζονται από τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση ως πολύ επικίνδυνη ομάδα, που εμπλέκεται με διακίνηση ναρκωτικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Μάρτιο του 2020, στο Παλαιό Φάληρο, ο 32χρονος Αλβανός είχε μαζί με συνεργούς του -και πάλι για οικονομικούς λόγους- επιχειρήσει να απαγάγει έναν 41χρονο ομοεθνή του. Οι δράστες εκείνης της επίθεσης προσπάθησαν να βάλουν σε αυτοκίνητο το θύμα τους, αλλά όταν εκείνος αντιστάθηκε, τον πυροβόλησαν τρεις φορές και τον άφησαν αιμόφυρτο. Ο 41χρονος επέζησε από θαύμα.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time