Η μητέρα της αδικοχαμένης Καρολάιν, Σούζαν Κράουτς υπογράμμισε μέσω γνωστών και φίλων ότι είναι χαρούμενη που θα έχει στην αγκαλιά της την εγγονή της Λυδία.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που έχω τη μικρή Λυδία στην αγκαλιά μου. Η μόνη μου επιθυμία είναι να μεγαλώσει η Λυδία σε ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον. Ανυπομονώ να περάσουν οι μέρες για να εγκλιματιστεί το μωρό και να το βγάλω έξω βόλτα», δήλωσε η μητέρα της Καρολάιν μέσω οικογενειακής της φίλης.

Σε λίγο καιρό η μικρή θα παίξει μαζί με τα άλλα παιδιά του νησιού στην παιδική χαρά του νησιού και θα πάει στο ίδιο νηπιαγωγείο που πήγε και η μαμά της…

Όπως τόνισαν άνθρωποι που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον των γονιών της αδικοχαμένης Καρολάιν, θέλουν να μιλούν μόνο για τα θετικά και όχι για τα τραγικά περιστατικά τους έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό.

Επίσης, υπογράμμισαν ότι θέλουν να δώσουν όλο τους το βάρος στην ανατροφή της μικρής Λυδίας -που άλλαξε σπίτι για τρίτη φορά μέσα σε 1,5 μήνα- και να καταφέρουν να μεγαλώσουν όπως πρέπει το εγγονάκι τους, κάτι στο οποίο θα έχουν στο πλευρό τους τους κατοίκους όλου του νησιού.

Παράλληλα, οικογενειακοί φίλοι της πλευράς των γονιών του 33χρονου συζυγοκτόνου ανέφεραν ότι και εκείνοι βοηθούσαν όσο μπορούσαν οικονομικά το ζευγάρι προκειμένου να αγοράσουν το οικόπεδο και να χτίσουν το δικό τους σπίτι.

Μιλώντας στο LIVE NEWS η φίλη της οικογένειας Κράουτς, Κική Αναγνώστου ανέφερε πως οι κάτοικοι της Αλοννήσου θεωρούν δίκαιη την απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων για την επιμέλεια του παιδιού.

«Όλο το νησί στηρίζει την οικογένεια και είναι έτοιμο να αγκαλιάσει τη μικρή Λυδία και να της προσφέρει την αγάπη που είχε δώσει και στην αδικοχαμένη Καρολάιν» συμπλήρωσε η κυρία Αναγνώστου.

Το κλίμα στο νησί

Στο νησί μοναδικό θέμα συζήτησης είναι το πώς θα μεγαλώσει τώρα η μικρή Λυδία, η νέα μόνιμη κάτοικος της Αλοννήσου.

Την ίδια ώρα, όμως, η οργή για τον τρόπο που χάθηκε η Καρολάιν δεν έχει καταλαγιάσει ακόμα.

Από την άλλη ελπίδα των κατοίκων είναι πως τώρα με την γιαγιά της Καρολάιν η Λυδία θα μεγαλώσει μες την καλύτερη τρόπο και θα μπορέσει να αφήσει πίσω της όλες τις δυσάρεστες αναμνήσεις.

Άλλωστε όπως λένε οι κάτοικοι ο τόπος τους είναι το ιδανικό μέρος για να μεγαλώσει κάθε παιδί.

Ευχή όλων είναι η μικρή Λυδία που θα μένει στο σπίτι που μεγάλωσε και η Καρολάιν και θα παίζει στην ίδια παιδική χαρά να έχει μια ευτυχισμένη ζωή από εδώ και πέρα.

«Αν δεν αποσυρθούν τα κανάλια θα καταθέσω ασφαλιστικά μέτρα», λέει ο δικηγόρος της

Μοναδική παραφωνία στο αίσιο τέλος της περιπέτειας με την επιμέλεια της μικρής Λυδίας είναι η συνεχή παρουσία των καμερών και των μέσων ενημέρωσης έξω από το σπίτι της οικογένειας στην Αλόννησο.

«Η γιαγιά δεν μπορεί καν να βγάλει το μωρό μια βόλτα στη βεράντα, δεν μπορεί καν να πάει τη Λυδία μια βόλτα με το καρότσι έξω. Αυτό που συμβαίνει είναι ανθρωποφαγία», σημείωσε φανερά εκνευρισμένος ο δικηγόρος της οικογένειας, Θανάσης Χαρμάνης.

Σύμφωνα τον κ. Χαρμάνη, η 24ωρη παρουσία των τηλεοπτικών δικτύων έξω από το σπίτι στην Αλόννησο έχει δημιουργήσει μια ασφυχτική συνθήκη για την οικογένεια η οποία αυτή τη στιγμή επιζητεί όσο τίποτα άλλο την ηρεμία και το σεβασμό στο πένθος της.

«Οι δημοσιογράφοι και τα κανάλια πρέπει να αφήσουν την οικογένεια ήσυχη, αν δεν το κάνουν θα κινηθούμε νομικά καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα» προειδοποίησε ο συνήγορος, μιλώντας στο newsbeast.